Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου αρνήθηκε αποζημίωση 10.000 ευρώ

| Συντάκτης: Βαγγέλης Τριάντης «Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός, δεν το έκανα για τη δημοσιότητα αλλά για τους συμπολίτες μου στο Δήμο». Τα λόγια του 53χρονου Μανώλη Σταυρακάκη από το Ηράκλειο της Κρήτης δείχνουν σεμνότητα αλλά και βαθύτατο αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συμπολίτες του, που τον έχουν εκλέξει.

Πατέρας τριών κοριτσιών, και φοροτεχνικός στο επάγγελμα, αποφάσισε να ασχοληθεί με τα κοινά στις τελευταίες δημοτικές εκλογές και κατάφερε να εκλεγεί στη θέση του δημοτικού συμβούλου στον ορεινό δήμο Βιάννου στην Κρήτη.
Η απόφασή του να καταθέσει την αποζημίωση του, ως προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου ύψους 10.000 ευρώ, στο κέντρο υγείας του Δήμου Βιάννου, έκανε αίσθηση στην τοπική κοινωνία και όχι μόνο.
«Από την πρώτη στιγμή που εκλέχθηκα είχα θέσει τον όρο τα χρήματα αυτά να πάνε στον τόπο μου και συγκεκριμένα στο κέντρο υγείας. Δεν θεωρώ ως λόγο της ενασχόλησής μου με τα κοινά να αυξήσω το εισόδημά μου» τονίζει στο www.koutipandoras.gr ο κ. Σταυρακάκης και συμπληρώνει «πρόκειται για ένα ορεινό δήμο με πολλά προβλήματα και θέλω αυτός ο τόπος να αλλάξει προς το καλύτερο, να απαλυνθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μου».

Φωτεινό παράδειγμα

Το παράδειγμα του κ. Σταυρακάκη αλλά και συνολικά του δήμου Βιαννού αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για το εγχώριο πολιτικό σύστημα. Την ίδια ώρα που δεκάδες εκπρόσωποι του Ελληνικού λαού αμείβονται με προκλητικές αποζημιώσεις και ζουν μια άνετη και πολυτελή ζωή, οι εκπρόσωποι ενός φτωχού δήμου δείχνουν κάτι που η πολιτική ζωή του τόπου έχει ξεχάσει παντελώς τα τελευταία 30 χρόνια: Το σεβασμό στα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου.
«Όλοι εμείς στο δήμο προσπαθούμε να κάνουμε όσο το δυνατόν λιγότερα έξοδα. Τα κινητά μας τηλέφωνα τα πληρώνουμε από την τσέπη μας όπως επίσης και τα έξοδα μετακίνησης των αυτοκινήτων μας» σημειώνει στο www.koutipandoras.gr, ο κ. Σταυρακάκης.
Βέβαια στη σημερινή εποχή το παράδειγμα του συγκεκριμένου δήμου θυμίζει με σταγόνα στον ωκεανό. Η σπατάλη και η έλλειψη σεβασμού στα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων αποτελεί κοινό μυστικό σε ολόκληρο το φάσμα της τοπικής αυτοδιοίκησης.
«Υπάρχουν μεγάλοι δήμοι οι οποίοι από το τίποτα θέλουν να δημιουργούν θέσεις αμειβόμενες για να καλύψουν κάποια συμβόλαια, όχι στο Ηράκλειο αλλά γενικά, σε εμάς στις κοινωφελείς επιχειρήσεις δεν πληρώνεται ουσιαστικά κανένας» σημειώνει ο κ. Σταυρακάκης.

http://www.koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου