Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Που το πάει ο Καρατζαφέρης;



Που το πάει ο Καρατζαφέρης; Είναι ένα εύλογο ερώτημα που κάνουμε όλοι έστω κι αν είναι τόσο τραγικό να έχουμε φτάσει τόσο χαμηλά ώστε να κρίνεται το μέλλον της χώρας από το τι… τραγούδι θα επιλέξει ο dj πρόεδρος του ΛΑ.ΟΣ.
Ο κ. Καρατζαφέρης κλιμακώνει την… παρουσία τους στα ΜΜΕ σε μια προσπάθεια να ανεβάσει τα χαμηλά ποσοστά του κόμματός του και να το παίξει πολιτικός παράγοντας. Εκβιάζει και απειλεί με αποχώρηση από την κυβέρνηση, προχωρά σε δηλώσεις ότι αν κάνει λάθος θα κλειστεί σε μοναστήρι (μήπως να αρχίσει να το ψάχνει από τώρα;), επισκέπτεται το πρωτοπαλίκαρό του, Μ. Βορίδη, στο υπουργείο Μεταφορών, θέτει όρους για τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

Οσο κι αν αυτά φαντάζουν αστεία και ίσως δε θα έπρεπε να τα πάρει κανείς σοβαρά, εντούτοις ίσως κάποιοι που έχουν κρυφές επιδιώξεις να χρησιμοποιούν (όχι άθελά του) τον πρόεδρο του ΛΑ.ΟΣ. Ποιες είναι αυτές οι επιδιώξεις;
Οι πληροφορίες μας κάνουν λόγο για ένα σενάριο που θα προκαλέσει τεράστια προβλήματα στην ελληνική κοινωνία και ίσως εξασφαλίσει όλους εκείνους που θέλουν επιστροφή στη δραχμή.
Το σενάριο αυτό προβλέπει υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης, παροχή των 100 και πλέον δισ. ευρώ στην Ελλάδα, διασφάλιση των δανειστών με το βρετανικό δίκαιο το οποίος εκτός από εγγυήσεις θα περιλαμβάνει και διατήρηση των δανείων στο ευρώ και στη συνέχεια… έξοδος της χώρας από την ΕΕ και επιστροφή στη δραχμή. Αυτό μπορεί να γίνει με ένα είδος τεχνητής πολιτικής κρίσης αμέσως μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για το PSI+.
Δηλαδή να ψηφίσει Καρατζαφέρης την δανειακή και αμέσως μετά να φύγει από την κυβέρνηση να… καταγγείλει τον Παπαδήμο ή άλλες αόρατες δυνάμεις που πολεμούν την Ελλάδα, να επικαλεστεί εθνικούς λόγους ή ακόμη και να κάνει μια ακόμη κωλοτούμπα από αυτές που μόνο ένας Καρατζαφέρης γνωρίζει.
Μιλώντας στο Βήμα ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι δε θα αιφνιδιάσει κανέναν σε ότι αφορά τις προθέσεις του για την κυβέρνηση κι ότι θα πάρει τις αποφάσεις του μετά τις 15 Ιανουαρίου όταν θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα. «Εάν βρεθεί ένας και μου αποδείξει ότι έχω λάθος με τους όρους που έθεσα για την παραμονή του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση, τότε εγώ θα αποσυρθώ και θα κλειστώ σε μοναστήρι»

Για το ζήτημα του χρόνου των εκλογών, ο κ. Καρατζαφέρης αναφέρει ότι δεν συμφωνεί οι εκλογές να διεξαχθούν πριν ή μετά το Πάσχα, αλλά να «πάνε όσο πιο πίσω γίνεται, ακόμα και του χρόνου, τέτοια εποχή καλά θάναι, ώστε να καρποφορήσουν οι προσπάθειες που γίνονται για τη νέα δανειακή σύμβαση και να δοθεί ώθηση στις αγορές», είπε.
Βέβαια, όλα αυτά είναι μέσα στο γνωστό παιχνίδι που παίζει κατά καιρούς ο πρόεδρος του ΛΑ.ΟΣ. και που τα αλλάζει κατά πώς τον συμφέρει. Ακόμη κι αυτό που λέει για την παράταση της κυβέρνησης για ένα χρόνο είναι αντίθετο από αυτό που έλεγε πριν ένα μήνα αλλά και από όσα διαρρέει για τους όρους που θέτει.
Τα τερτίπια του κ. Καρατζαφέρη δε θα είχαν καμιά σημασία αν δεν διακυβεύονταν αυτή την περίοδο το μέλλον της Ελλάδας. Και κάποιοι θα πρέπει να κινητοποιηθούν ώστε να αποτρέψουν τα όποια σχέδια του ΛΑ.ΟΣ. και όσων τα συμφέροντα εξυπηρετεί.
Αφού το ΠΑΣΟΚ είναι στην κοσμάρα του και ασχολείται με τον κ. Παπανδρέου μένει η Νέα Δημοκρατία να σταματήσει τα παιχνίδια. Με τη δραχμή κανείς δεν μπορεί να παίζει και ο κ. Σαμαράς πρέπει να ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους ότι η κόκκινη γραμμή είναι η διατήρηση της Ελλάδας στο κοινό νόμισμα. Αν κάποιοι θέλουν να πλουτίσουν κάνοντας φτωχή την Ελλάδα, οι εχέφρονες πολιτικοί αυτού του τόπου πρέπει να τους σταματήσουν.
Αριστερός Ψάλτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου