Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2012

Λυπούμαστε αλλά σας κόβουμε το ρεύμα


Ποιος είπε ότι στις μέρες μας η ευαισθησία και η συμπόνια απέναντι στους συνανθρώπους μας έχουν χαθεί; Η ΔΕΗ βάλθηκε να διαψεύσει τους πάντες, μέσω του μηνύματος που αποστέλλει στους υποψήφιους προς διακοπή ρεύματος καταναλωτές, με το οποίο εκφράζει τη βαθιά της λύπη για τη διακοπή της ηλεκτροδότησης.

Αναλυτικότερα το μήνυμα που αποστέλλει η ΔΕΗ έχει ως εξής:
«Αγαπητέ πελάτη, έχετε οφειλή από προηγούμενο λογαριασμό σας. Παρακαλούμε για την εξόφληση της οφειλής σας το αργότερο μέχρι την ημερομηνία λήξης του λογαριασμού, διαφορετικά μετά λύπης μας, θα βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να διακόψουμε την ηλεκτροδότηση σας».
Στο μεταξύ, ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών, παρέχοντας διευκρινίσεις αναφορικά με τη διακοπή της ηλεκτροδότησης.
Ειδικότερα το υπουργείο επισημαίνει ότι:
1) Ο ρυθμός εξόφλησης των λογαριασμών της ΔΕΗ που συμπεριλαμβάνουν το Ειδικό Τέλος είναι ίδιος με τον συνήθη ρυθμό εξόφλησης των λογαριασμών πριν την επιβολή του τέλους (85%).
2) Η ΔΕΗ δεν δίνει εντολές διακοπής της ηλεκτροδότησης για όσους υπέβαλαν είτε ηλεκτρονικά στην ΓΓΠΣ, είτε στην οικεία ΔΟΥ αίτημα εξαίρεσης, μείωσης ή ρύθμισης της οφειλής τους από το Εδικό Τέλος.
3) Άρα, πιθανότητα να έχει δοθεί εντολή διακοπής ηλεκτροδότησης υπάρχει μόνον αν κάποιος υπόχρεος δεν έχει υποβάλει αίτηση εξαίρεσης, μείωσης ή ρύθμισης και επιπλέον έχει σωρευτικές οφειλές προς την ΔΕΗ από παλαιότερους λογαριασμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου