Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

"Είναι πολύ πιθανή η έξοδος της Ελλάδας απο το Ευρώ"


“Ένα haircut ύψους 60% δεν θα οδηγήσει σε κατακόρυφη μείωση του ελληνικού χρέους” ανακοίνωσε ο οίκος αξιολόγησης Fitch, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο της εξόδου της χώρας από τη ζώνη του ευρώ, επισημαίνοντας ότι “είναι μία πιθανότητα”. Επιπλέον, ο....




αμερικανικός οίκος προειδοποίησε ότι η Ελλάδα μπορεί να “βυθίσει ακόμα περισσότερο την Ευρώπη στην κρίση”. Αναφερόμενος στην Ιταλία και την κρίση χρέους, ο οίκος Fitch, σύμφωνα με τον επικεφαλής αξιολογήσεων των EMEA, Εντ Πάρκερ, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την απουσία ενός τείχους προστασίας, γεγονός το οποίο μπορεί να αποτελέσει σημαντικό πρόβλημα για την ευρωζώνη, καθώς “η Ιταλία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της κρίσης”.
Επιπλέον άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο και νέων υποβαθμίσεων κατά μία ή δύο βαθμίδες των χωρών που κινούνται με “χαμηλότερη ταχύτητα” στην Ευρωζώνη, όπως η Ιταλία και η Ισπανία.

Τέλος, αναφερόμενος στη γαλλική οικονομία, ο Fitch επεσήμανε ότι τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα δέχονται ισχυρές πιέσεις εξαιτίας της κρίσης που έχει προκληθεί από το κρατικό χρέος, εκτιμώντας ότι δε θα διατηρήσει το άριστο της πιστοληπτικής της ικανότητας μέσα στο νέο έτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου