Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Σόιμπλε: Για όλα φταίτε εσείς οι Έλληνες!

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επαναλαμβάνει σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Handelsblatt, ότι πριν γίνει λόγος για ευρωομόλογα και τραπεζική ένωση, μία πραγματική δημοσιονομική ένωση είναι αναγκαία για την ευρωζώνη, η οποία συνιστά ένα μεσοπρόθεσμο σχέδιο.
Σύμφωνα με το Reuters είπε: «Η Ισπανία θα κάνει όλα καλά με τα μεταρρυθμιστικά μέτρα αλλά υποφέρει εξαιτίας των συνεπειών της μετάδοσης της ελληνικής κρίσης. Οι Ισπανοί τα κάνουν όλα σωστά και παρόλα αυτά δέχονται πιέσεις από τις αγορές». Τυχαίο;

Θα μπορούσε να πει ότι η Ελλάδα φταίει για το τσουνάμι στην Ιαπωνία ή για το σεισμό στην Ιταλία ή ακόμη και για την αποτυχία της Μπάγερν Μονάχου να κερδίσει τον τελικό του Champions League.
Μπορεί και να το κάνει…
«Οφείλουμε να προχωρήσουμε βήμα-βήμα» και καταρχάς με την (ευρωπαϊκή) δημοσιονομική ένωση», η οποία «ανοίγει τον δρόμο για μεγαλύτερη ολοκλήρωση» της ευρωζώνης, λέει.
Με τον τρόπο αυτόν ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε συντάσσεται με τη θέση της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, η οποία δήλωσε χθες ότι η Ευρώπη έχει ανάγκη από ένα πολιτικό όραμα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα πριν αναλάβει νέες πρωτοβουλίες.
Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, υπερασπίζεται για μία ακόμη φορά την πολιτική της λιτότητας που υποστηρίζει το Βερολίνο: «Δεν υπάρχει εύκολος δρόμος» για την Ελλάδα ή την Ισπανία και «οι χώρες που έχουν πληγεί δεν μπορούν να αποφύγουν τις μεταρρυθμίσεις» για να ανακτήσουν την ανταγωνιστικότητά τους, υπογραμμίζει.
Σόιμπλε ευχαριστούμε για τη λατρεία που τρέφεις για τη χώρα μας! Την ίδια αγάπη θέλουμε να στην ανταποδώσουμε κάποια στιγμή…
 prionokordela

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου