Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

O Σαρκοζί βομβάρδισε την Standard & Poor’s!


Σε αντίποινα για την πρόσφατη υποβάθμισή της από τον γνωστό οίκο αξιολόγησης προχώρησε τελικά η Γαλλία, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα και στους άλλους οίκους, να σταματήσουν παρόμοιες επικίνδυνες τακτικές
14/01/2012
Παγκόσμιο σοκ, προκάλεσαν οι πρώτες εικόνες από το κατεστραμμένο κτίριο του γνωστού Οίκου Αξιολόγησης Παγκόσμιο σοκ, προκάλεσαν οι πρώτες εικόνες από το κατεστραμμένο κτίριο του γνωστού Οίκου Αξιολόγησης
«Έπρεπε να προλάβουμε πριν γίνει και αυτή η εταιρία απειλητική σαν το Ιραν», δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος του γαλλικού στρατού, δικαιολογώντας την αιφνιδιαστική επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Πιστοληπτικό Δέος» που ισοπέδωσε ολόκληρο το κτίριο του γνωστού οίκου στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επέμβαση σχεδιάζονταν καιρό, αλλά πήρε το τελικό «ΟΚ» από τον πρόεδρο Σαρκοζί, μόλις ο Οίκος προκάλεσε με θρασύτατη επίθεση θερμό οικονομικό επεισόδιο ανακοινώνοντας ξαφνικά την υποβαθμιση της Γαλλίας.
Αμέσως μόλις έγινε γνωστή η υποβάθμιση, τέσσερα Μιράζ, εξοπλισμένα με πυραύλους Αέρος – Εδάφους σφυροκόπησαν για ένα δεκάλεπτο το κτίριο της εταιρίας, ενώ χρσαίες δυνάμεις, διασφάλισαν ότι ο στόχος δεν θα σπάσει σε μικρές υπεράκτιες εταιρίες και θα χαθεί μέσα στο διεθνές τραπεζικό σύστημα.
Ιστορικά, πάντως, πρόκειται για την πρώτη επίθεση χώρας εναντίον εταιρίας, πράγμα που σημαίνει ότι κανείς δεν είναι σε θέση να πει με βεβαιότητα πώς θα απαντήσουν οι αγορές. Αν δηλαδή θα προβούν σε αντίποινα λόγω αλληλεγγύης, κάνοντας ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση στη χώρα που τους επιτέθηκε ή αν θα θελήσουν να προστεύσουν την κτιριακή τους ακεραιότητα, ξαναφέρνοντας τη Γαλλία στην κατηγορία «ΑΑΑ».
Την επίθεση πάντως χαιρέτισαν με ανακοίνωσή τους πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ενώ αναμένεται να εκδοθεί ψήφισμα υποστήριξης από το συμβούλιο ασφαλείας του Οργανισμού Πτωχευμένων Κρατών.
Τέλος, εκ μέρους των Ηνωμένων Πολιτειών, δεν υπήρξε καμμία επίσημη διαμαρτυρία, αφού το κτίριο της Standard and Poor’s, μπορεί μεν να βρίσκεται στο έδαφος της Αμερικής αλλά θεωρείται ξένη χώρα όπως το Βατικανό

 ΜούφαNet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου