Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Νέο προκλητικό δημοσίευμα του Focus


Νέο προκλητικό δημοσίευμα του Focus



 

«Η δημιουργικότητα των Ελλήνων σε ότι αφορά την αποταμίευση ξεπερνά τα όρια»

Την έρευνα εισοδήματος και συνθηκών διαβίωσης της ΕΛΣΤΑΤ, η οποία έδειξε ότι το 20,1% των Ελλήνων κινδυνεύει να βρεθεί κάτω από το όριο της φτώχειας, σχολιάζει σε σημερινό του δημοσίευμα το περιοδικό Focus, ενώ επικεντρώνεται στην αποταμιευτική τάση που επικρατεί στην Ελλάδα στην μετά Μνημονίου εποχή.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, «οι Έλληνες βγάζουν τα χρήματά τους από τις τράπεζες και τα κρύβουν όπου μπορούν. Τα χτίζουν ακόμα και σε πισίνες», σε μία προσπάθειά τους «να σώσουν ότι τους έχει απομείνει».

Το γερμανικό περιοδικό κάνει αναφορά στα αποτελέσματα της έρευνας της ΕΛΣΤΑΤ, ότι ένας στους πέντε Έλληνες ζει κάτω από το όριο της φτώχειας και σχολιάζει: «Οι πολίτες κάνουν σκληρή οικονομία. Πολλοί είναι αυτοί που πεινούν».

Τα μηνύματα της ελληνικής κυβέρνησης, ότι χωρίς τη νέα δανειακή σύμβαση ύψους 130 δισ. ευρώ η Ελλάδα βρίσκεται στο χείλος της χρεοκοπίας, ωθούν ολοένα και περισσότερους Έλληνες να αποσύρουν τα χρήματά τους από τις τράπεζες, αναφέρει το Focus, σημειώνοντας ότι δεν πρόκειται μόνο για τους Έλληνες εκατομμυριούχους αλλά και τους μικρομεσαίους.

«Η δημιουργικότητά τους σε ότι αφορά την αποταμίευση έχει ξεπεράσει τα όρια», γράφει χαρακτηριστικά και επικαλείται τη δήλωση Έλληνα τραπεζίτη, ο οποίος είπε ότι «ένας πελάτης του έχει χτίσει τα χρήματά του μέσα στην πισίνα του».

news beast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου