Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Είναι χιλιάδες και είναι εκεί έξω στο κρύο…


Κάνει πολύ κρύο και θα κάνει περισσότερο τις επόμενες ημέρες.
Σε εξαιρετικά δύσκολη θέση βρίσκονται οι χιλιάδες άστεγοι. Χρέος μας είναι να βοηθήσουμε, αλλά η προσέγγιση των αστέγων απαιτεί εκπαιδευμένο προσωπικό γιατί τις περισσότερες φορές αρνούνται παρεμβάσεις (όπως για παράδειγμα να μεταφερθούν στο κλειστό γυμναστήριο στο Ρουφ το οποίο λειτουργεί 24 το 24ωρο για αυτή τη δουλειά. Όποιος θέλει να βοηθήσει είτε με υλικό είτε με τη φυσική του παρουσία να απευθύνεται στο ΚΥΑΔΑ.

Το Κ.Υ.Α.Δ.Α., ανταποκρινόμενο στις ανάγκες των αστέγων, οργάνωσε την αποστολή εξωτερικών ομάδων για την παροχή βοήθειας στον δρόμο. Oι ομάδες αυτές δίνουν φαγητό, κουβέρτες και υπνόσακους σε όσους έχουν ανάγκη, καθώς και πληροφορίες για το πού μπορούν να διανυκτερεύσουν.
Επιπλέον, οι συγκεκριμένες ομάδες είναι οργανωμένες κατά τα διεθνή πρότυπα και απαρτίζονται από ειδικευμένο προσωπικό (γιατρούς, κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτές κ.ά.) ή τουλάχιστον βρίσκονται σε άμεση επικοινωνία μαζί τους.
Όσοι πολίτες εντοπίσουν αστέγους που χρειάζονται βοήθεια, μπορούν να απευθυνθούν στο ΚΥΑΔΑ στα τηλέφωνα 210 - 52.46.515 και 210 - 52.39.465.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου