«Θα πέσει η Ελλάδα»; Με αυτόν τον πρωτοσέλιδο τίτλο προσεγγίζει η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt του Αμβούργου το ελληνικό πρόβλημα.
Και σημειώνει: «Σχεδόν χωρίς να γίνει αντιληπτό από τη δημοσιότητα, η κατάσταση στην Ελλάδα οξύνεται περαιτέρω. Οι διαπραγματεύσεις για τη μείωση του χρέους μένουν στάσιμες και οι τράπεζες δεν εμπιστεύονται την ικανότητα του κράτους για μεταρρυθμίσεις καταθέτοντας κάθε βράδυ δισεκατομμύρια στην ΕΚΤ».

Παρά τη δήλωση του επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ότι η επιστροφή στη δραχμή δεν είναι επιλογή για την Ελλάδα και την ευρωζώνη, η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι «πίσω από κλειστά μικρόφωνα και κάμερες στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες οι αισιόδοξες δηλώσεις αντικαθίστανται από έντονες αμφιβολίες για την ικανότητα παραμονής της Ελλάδας στη νομισματική ένωση».
H Handelsblatt παραθέτει και εκτίμηση ενός επικεφαλής γερμανικής τράπεζας, ο οποίος τονίζει ότι όσο διαρκεί αβεβαιότητα γύρω από την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, δεν μπορούμε να υπολογίζουμε σε εκτόνωση της κρίσης.