Τις επιτυχίες των  τουρκικών σήριαλ στην ελληνική τηλεόραση συνεχίζει να προβάλει ο τουρκικός τύπος!
Η εφημερίδα  Vatan πήρε τώρα την σκυτάλη και  στην πρώτη της σελίδα -  με τον τίτλο « 9 τουρκικά σήριαλ στην ελληνική τηλεόραση » – γράφει ότι τα τουρκικά σήριαλ μετά τις αραβικές χώρες προκάλεσαν εθισμό και στην Ελλάδα!
Επικαλείται δε  το πρακτορείο Reuters που ανέφερε σε είδησή του το θέμα με τον  τίτλο «Οι Ελληνες που παλεύουν με την οικονομική κρίση ξεχνούν τον πόνο τους με τα τουρκικά σήριαλ».
Σύμφωνα με το Reuters  όλα ξεκίνησαν, όταν η χτυπημένη από την κρίση ελληνική τηλεόραση συνειδητοποίησε πως συμφέρει πολύ περισσότερο να «εισάγει» σήριαλ που περιγράφουν τα πάθη και τις περιπέτειες του γειτονικού λαού, από το να γυρίζει παραγωγές στην Ελλάδα.
«Τα βλέπω για να μην με πιάνει κατάθλιψη», αναφέρει μία 65χρονη οδοντίατρος, η Ελένη Κατσικά  και προσθέτει. «Μου θυμίζουν μία άλλη εποχή, αυτή της Ελλάδας στη διάρκεια της δεκαετίας του 60″. Από την πλευρά του ο Γιάννης Παναγούλης, 40χρονος μάστορας, λέει ότι «δεν χάνει επεισόδιο» και ότι «έτσι όπως πάει σε λίγο θα μιλά τούρκικα με ευχέρεια».
Τα σήριαλ αυτά, προσθέτει το διεθμές πρακτορείο ειδήσεων, έφτασαν γρήγορα να κυριαρχούν στους καταλόγους θεαματικότητας, παρά το γεγονός ότι μεταδίδονται στα τουρκικά με ελληνικούς υποτίτλους.
Να προσθέσουμε οτι μέσα από αυτά τα σήριαλ η Άγκυρα κάνει μια έξυπνη προπαγάνδα – στην Ελλάδα και σε μουσουλμανικές χώρες, όπως και σε χωρες που ζουν μετανάστες Τούρκοι. Παρουσιάζει μια δήθεν σύγχρονη και εξευρωπαϊσμένη Τουρκία που έχει… θέση στην ΕΕ. Ακόμα λειτουργεί ως «βιτρίνα», προκειμένου να εξυπηρετήσει τα σχέδια Ερντογάν Νταβούτογλου για αναβίωση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, έστω και… πολιτιστικά!