Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2012

ΤΑ 4 ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩΣΕ Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ DIE WELT!


Τα τέσσερα σενάρια για την Ελλάδα παρουσίασε σε σημερινό της δημοσίευμα η γερμανική εφημερίδα Die Welt.
Η γερμανική εφημερίδα παρουσίασε τέσσερις λύσεις που υπάρχουν για την Ελλάδα εκ των οποίων οι τρεις είναι για να σωθεί και η μία και η πιο ακραία κατά την εφημερίδα είναι να αφήσουν την χώρα μας χωρίς χρήματα και να χρεοκοπήσει.
Οι τέσσερις εναλλακτικές που παρουσιάζονται είναι οι εξής:

Σενάριο ένα: Η Αθήνα θα λάβει περισσότερη βοήθεια από τα υπόλοιπα μέλη της ΕΕ. Αρχικά κάτι τέτοιο έμοιαζε αδιανόητο….

Δεύτερο σενάριο της εφημερίδας είναι η παραίτηση των τραπεζών από μεγαλύτερο κομμάτι των απαιτήσεών τους από την Ελλάδα. Η εφημερίδα επισημαίνει ότι εάν τα νέα ομόλογα εκδοθούν όχι σύμφωνα με το ελληνικό, αλλά το βρετανικό δίκαιο, θα ήταν σχεδόν απίθανο ένα νέο κούρεμα χρέους αργότερα.


Το τρίτο σενάριο κατά τη Die Welt είναι το ενδεχόμενο να βοηθήσουν την Ελλάδα από κοινού οι φορολογούμενοι και οι τράπεζες.

Το τέταρτο και πιο ακραίο σενάριο είναι όπως γράφει χαρακτηριστικά η εφημερίδα: Αρκετά πια. Αν η Αθήνα δεν πάρει κι άλλα χρήματα θα οδηγηθεί στη χρεοκοπία.
Για ένα τέτοιο ενδεχόμενο σχολιάζει: «Είναι εφιάλτης. Η καγκελάριος το φοβάται από την αρχή. Και παρόλα αυτά γίνεται ολοένα πιθανότερο. Επειδή το ΔΝΤ αρνείται να δώσει νέα δάνεια υπό αυτές τις συνθήκες, έτσι και οι Γερμανοί δεν μπορούν να αποφασίσουν να δώσουν έστω μία ακόμη φορά χρήματα στην Αθήνα.
Εντελώς συνειδητά στέλνει η ΕΕ τη χώρα στη χρεοκοπία. (…) Μετά την αρχική σύγχυση, η χώρα διαπραγματεύεται με τους πιστωτές της για το πόσα από τα χρέη της θα αποπληρώσει κάθε φορά. Η Αθήνα βρίσκεται εκτός ευρώ».
Πηγή: sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου