Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2012

"Λίγες εβδομάδες μακριά απο την χρεοκοπία βρίσκεται η Ελλάδα"


ΛΕΕΙ ΤΟ SPIEGEL
"Οι προοπτικές για τα ταμειακά διαθέσιμα της Ελλάδας είναι όλο και πιο ζοφερά, με το ενδεχόμενο μίας άτακτης χρεοκοπίας να βρίσκεται πιθανότατα μόλις λίγες εβδομάδες μακρυά” αναφέρει στην ηλεκτρονική του έκδοση το γερμανικό Spiegel. “Οι μεταρρυθμίσεις....
της κυβέρνησης Παπαδήμου έχουν μείνει πίσω, την ώρα που οι διαπραγματεύσεις για το PSI με τους ιδιώτες ομολογιούχους βρίσκονται σε αδιέξοδο”. “Αν και ο διευθύνων σύμβουλος του IIF Charles Dallara πριν από λίγες ημέρες διευκρίνισε ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, κατέστησε σαφές ότι οι ιδιώτες δεν είναι διατεθημένοι με αναλάβουν το κόστος για ένα κούρεμα μεγαλύτερο του συμφωνηθέντος 50%” υπενθυμίζει το Spiegel, ενώ σύμφωνα με πηγές που επικαλείται από τη γερμανική κεντρική τράπεζα “δεν υπάρχει καν μία κοινή διαπραγματευτική γραμμή από την πλευρά των ομολογιούχων”.

Αυτό, σύμφωνα με το Spiegel, οφείλεται στα διαφορετικά συμφέροντα που έχουν και εκπροσωπούν οι ομολογιούχοι. “Για παράδειγμα, τα hedge funds έχουν αγοράσει μεγάλο αριθμό ομολόγων, τα οποία θα έχουν ωριμάσει το Μάρτιο, με αποτέλεσμα να μην έχουν κανένα ενδιαφέρον για την αναδιάρθρωση του χρέους. Σύμφωνα με το insiders, οι κερδοσκόποι επενδυτές υπολογίζεται ότι κατέχουν περίποπυ το 50 δισ. ευρώ από το ελληνικό χρέος” αναφέρει το Spiegel, τονίζοντας ότι “κατ΄αυτόν τον τρόπο το βάρος της αναδιάρθωσης περιορίζεται στους ιδιώτες πιστωτές, κίνηση η οποία είναι λανθασμένη”.

"Το ΔΝΤ απευθύνει έκκληση για “κούρεμα”έως και 90 τοις εκατό” παραπονιέται ένας τραπεζίτης, που επικαλείται το Spiegel, το οποίο επισημαίνει ότι σε περίπτωση που το haircut φτάσει σε τόσο υψηλά επίπεδα, θεωρείται ουσιαστικά δεδομένο ότι οι ιδιώτες ομολογιούχοι δεν θα μετέχουν εθελοντικά”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου