Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

«Επελέγη ο εγκλεισμός της Ευρώπης σε δημοσιονομική φυλακή»

«Επελέγη ο εγκλεισμός της Ευρώπης σε δημοσιονομική φυλακή»

Για την αποφυγή ιστορικών οπισθοδρομήσεων δεσμεύτηκε να αγωνιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Για καταστροφικές αποφάσεις και για εγκλεισμό της Ευρώπης σε δημοσιονομική φυλακή, κάνει λόγο σε ανακοίνωση για τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η τελευταία Σύνοδος Κορυφής ξεπέρασε κάθε δυσοίωνη πρόβλεψη για το πόσο κυνικά, με ηγέτιδα την κυρία Μέρκελ, οι ελίτ της Ε.Ε. θα αναζητούσαν τη λύση του αδιεξόδου ακόμη πιο βαθιά στο νεοφιλελεύθερο οπλοστάσιο. Οι αποφάσεις της Συνόδου είναι στην κυριολεξία καταστροφικές καθώς επελέγη ο εγκλεισμός της Ευρώπης σε δημοσιονομική φυλακή, «συνταγματοποιώντας» τη νεοφιλελεύθερη πολιτική και απορρίπτοντας κάθε μέτρο που θα μπορούσε να ανακόψει την κρίση και να οδηγήσει στο δρόμο της εξόδου, μέσω της ανάπτυξης, της απασχόλησης και της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε ως αυτό που είναι, ένας «υπάκουος τεχνοκράτης». Δεν τόλμησε καν, να υπαινιχθεί το προφανές. Ότι η Ελλάδα με αυτές τις συμφωνίες οδηγείται στην περιθωριοποίηση. Οδηγείται στο βυθό, με την τεράστια πλειοψηφία του πληθυσμού ιδίως τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους, τους νέους, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, στην απόλυτη φτώχεια. Οδηγείται στη διάλυση κάθε δυνατότητας για οποιαδήποτε αυτόνομη ανάπτυξη στο μέλλον. Αντίθετα, μας είπε φανερά ότι πρόκειται να παρθούν και πρόσθετα μέτρα!

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αγωνιστεί μαζί με τις άλλες δυνάμεις της πολιτικής και κοινωνικής Αριστεράς της Ευρώπης, ώστε αυτός ο φαύλος κύκλος, που ενισχύεται όλο και περισσότερο, να μην οδηγήσει σε μεγάλες ιστορικές οπισθοδρομήσεις, αλλά σε ριζικές αμφισβητήσεις της υπάρχουσας νεοφιλελεύθερης καπιταλιστικής τάξης πραγμάτων. Στην επαναθεμελίωση των παραμέτρων εκείνων που θα ανοίγουν το δρόμο για μια άλλη, εκ θεμελίων διαφορετική Ευρώπη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου