Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

"ΤΟ 2012 ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩ"


Την εκτίμηση ότι το 2012 θα έρθει η «συντέλεια» του ευρώ εξέφρασε ο νομπελίστας οικονομολόγος, Τζότζεφ Στίγκλιτς. Όπως είπε, το νέο έτος θα είναι η χρονιά κατάρρευσης του ενιαίου νομίσματος, καθώς τα μέτρα που...
έχουν ληφθεί έως τώρα είναι αποσπασματικά, καθυστερημένα και εντείνουν την πολιτική λιτότητας.


«Η ευρωζώνη έχει εισέλθει σε ένα φαύλο κύκλο, με τους Ευρωπαίους να αδυνατούν να δώσουν μία σαφή και αποτελεσματική απάντηση στην κρίση», τόνισε.

Τα μέτρα που λαμβάνουν είναι αποσπασματικά, καθυστερημένα, ενώ την ίδια ώρα εντείνουν την πολιτική της λιτότητας. Το πιο πιθανό σενάριο για το 2012 «θα είναι η αναπαραγωγή του ίδιου σχεδίου: λιτότητα, αποδυνάμωση της πραγματικής οικονομίας, περισσότερη ανεργία και διαιώνιση των δημοσιονομικών προβλημάτων», ανέφερε ο νομπελίστας καθηγητής.

Παράλληλα, ο Στίγκλιτς επέκρινε τη Γερμανία για την αντίδραση της στη χρηματοδότηση των εθνικών χρεών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, λύση την οποία ο ίδιος είχε υποστηρίξει εξ αρχής.

«Η μέρα της Κρίσης, τότε που το ευρώ θα καταρρεύσει ή η Ευρώπη θα λάβει τα ριζοσπαστικά μέτρα που απαιτούνται για να λειτουργήσει το κοινό νόμισμα θα έρθει πιθανότατα το 2012.
φιμοτρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου