Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Guardian: Οι Έλληνες λόγω της κρίσης έχουν γίνει ρατσιστές

Με τίτλο «Η Ελλάδα δεν πρέπει να αφήσει τους αιτούντες άσυλο στο έλεος των εξτρεμιστών» ο αρθρογράφος του βρετανικού Guardian Hans Lucht, γράφει σήμερα ότι «στην Ελλάδα στην προσπάθεια να αποφευχθεί η οικονομική κατάρρευση, οι μετανάστες έχουν γίνει αποδιοπομπαίοι τράγοι δεχόμενοι επιθέσεις με ρατσιστικά κίνητρα».

«Το πρωί της 25ης Μαΐου, η Kelly από την Γκάνα ενώ βρισκόταν σε λεωφορείο που πηγαίνει τους αφρικανούς μετανάστες στα περίχωρα της Αθήνας για να ψάξουν δουλειά, δέχθηκε αναίτια επίθεση.
Μια ομάδα 10 ατόμων μπήκαν στο λεωφορείο και της επιτέθηκαν με ρόπαλα, σίδερα και μαχαίρια», αναφέρει στον πρόλογο του κειμένου του ο αρθρογράφος, o οποίος με αφορμή ένα περιστατικό δεν διστάζει να χαρακτηρίσει ως ρατσιστές έναν όλοκληρο λαό!
Μάλιστα επικαλείται και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, σύμφωνα με την οποία οι μετανάστες και οι αιτούντες άσυλο έχουν γίνει αποδιοπομπαίοι τράγοι και δέχονται- καθημερινά σχεδόν - αναίτιες επιθέσεις από ρατσιστές.
«Την περασμένη εβδομάδα, σε περιπτώσεις που αφορούν αιτούντες άσυλο που εντοπίστηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο επιβεβαίωσε ότι δεν είναι δυνατόν να σταλούν πίσω στην Ελλάδα, επειδή κινδυνεύουν να υποβληθούν σε "απάνθρωπη ή ταπεινωτική μεταχείριση", συνεχίζει το κείμενο που δημοσιεύεται στην διαδικτυακή έκδοση της βρετανικής εφημερίδας.
Τέλος, στο κείμενο γίνεται αναφορά και στον φράχτη τον οποίο θέλει να χτίσει η Ελλάδα στον Έβρο, το οποίο η ΕΕ δεν θα χρηματοδοτήσει!
 http://www.mediagate.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου