Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Μαζί τα Σιουφα-γαμε

Μαζί τα Σιουφα-γαμε



 
Έχω κερδίσει επάξια την αντιπάθεια χώρων της εξωκοινοβουλετικής αριστεράς ασκώντας σκληρή κριτική σε αντικοινωνικές πρακτικές της που κατά καιρούς ορθώς ή παραπλανητικά της αποδίδονται.
Έχω χαρακτηρίσει τμήματα, ομαδάρχες της και οπαδούς της ως χρήσιμους ηλιθίους που με τις πρακτικές του μπάχαλου νομιμοποιούν το επιχείρημα της καταστολής σε όλο και ευρύτερα κομμάτια του πληθυσμού.
Έχω κρίνει στην καλύτερη των περιπτώσεων ως ηλίθιο το να επιλέγουν τα μολυβένια στρατιωτάκια της εξουσίας ως προνομιακούς αντιπάλους τους.
Σήμερα όμως θέλω να πω αυτό που μάλλον ελάχιστοι αρθρογράφοι θα τολμήσουν να πουν, στοιχειωμένοι μονίμως από τα φάντασμα της πολιτικής ορθότητας:
Η επιχείρηση κατά της εισπρακτικής εταιρίας των ιών Σιούφα στις 10-10-2013 ήταν υποδειγματική: Βγάλαν τους άμαχους, τους ομήρους και τους εξαρτημένους υπαλλήλους της εταιρίας έξω από τα γραφεία χωρίς να πειραχτεί ρουθούνι και προχώρησαν σε υλικές φθορές, υποχρεώνοντας την εταιρία να πληρώσει ένα μικρό «φόρο κοινωνικής καταστροφής».
Τι είναι ο φόρος κοινωνικής καταστροφής; Ένα μικρό τίμημα που θα ‘πρεπε να πληρώσουν αυτοί που θησαυρίζουν από την αδυναμία των πολλών. Ένα απειροελάχιστος φόρος από τα κέρδη που αποκομίζει η εταιρία από τους πλειστηριασμούς και τα κόκκινα δάνεια.
Μια μικρή επιστροφή φόρου της ψυχολογικής βίας που ασκούν οι μαυραγορίτες και οι τοκογλύφοι (προς θεού: γενικά μιλάμε. Δεν αναφερόμαστε στη συγκεκριμένη εταιρία. Αυτοί είναι καλοί ΣΑΜΑΡΕΙΤΕΣ)
15-20 κουκουλοφόροι: εκεί που πονάει. Εκεί που μετράει. Στην προσωπική περιουσία που κάποιοι απέκτησαν από την προσωπική περιουσία αυτών στους οποίους απαγορεύεται πλέον η προσωπική περιουσία. Εκεί που δεν ισχύουν οι νόμοι: Ούτε οι νόμοι της φυσικής, πόσο μάλλον οι νόμοι του κράτους.
Οι γιοί του Σιούφα, πρώην Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αργότερα  Ανάπτυξης και Προέδρου της Βουλής, δικηγόροι και αυτοί, συνέχισαν επάξια την πολιτική κληρονομιά του Πατέρα και γίναν ιεραπόστολοι της ανάπτυξης μέσω της κοινωνικής αλληλεγγύης.  
 Αλλά για να μην ακροβατούμε, ας ανατρέξουμε σε ένα άλλο δημοσίευμα του Φρίξου Δρακοντίδη (αξίζει να το διαβάσετε ολόκληρο) που περιγράφει την ένδοξη πορεία των ιών Σιούφα και της γρίπης των κόκκινων δανείων χωρίς να είμαστε σε θέση να υιοθετήσουμε πλήρως τις περιγραφές και τους υπαινιγμούς του:
«…Η «κληρονομιά» που άφησε στα δύο του παιδιά, Γιώργο και Μάριο, ο πρώην υπουργός και πρώην πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Σιούφας, πριν αποχωρήσει από τη Βουλή, ήταν μια... βιομηχανία. Και πιο συγκεκριμένα, μια νομική βιομηχανία, η οποία σήμερα διεκπεραιώνει όλη τη «βρόμικη» δουλειά των τραπεζών και των διαφόρων οργανισμών, δημόσιων και ιδιωτικών, που έχουν φεσωθεί από τους πελάτες τους. Δηλαδή εισπράττουν κάποιο μέρος από τα χρωστούμενα με πιέσεις ή, αν δεν πιάσουν τόπο οι πιέσεις, προχωρούν σε διαταγές πληρωμής, υποθηκεύσεις και στο τέλος πλειστηριασμούς.
Και επειδή καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή, οι γιοι του βετεράνου πολιτικού, αξιοποιώντας την «κληρονομιά» του πατρός τους και υπό τη διεύθυνση της μητρός τους, κατάφεραν μέσα σε λίγα χρόνια να σαρώσουν σχεδόν το 90% όλης αυτής της αγοράς των κόκκινων δανείων, πραγματοποιώντας τζίρους πολλών εκατομμυρίων, αλλά και ετήσια κέρδη επίσης εκατομμυρίων.
Αυτή η νομική βιομηχανία, λοιπόν, στεγάζεται πλέον σε κτίριο 8.000 τ.μ. στον Ταύρο, που εξωτερικά μοιάζει με φρούριο από άποψης security, και απασχολεί πάνω από 500 άτομα για τη διεκπεραίωση των εκατοντάδων χιλιάδων φακέλων με τα κόκκινα δάνεια που τους παραδίδουν καθημερινά οι νομικές υπηρεσίες όλων των τραπεζών. Και ευτυχώς η περίπτωση των νομικών εργασιών δεν εμπίπτει στην Επιτροπή Ανταγωνισμού κι έτσι ουδείς μπορεί να κατηγορήσει τη νομική εταιρεία Σιούφας και Συνεργάτες για δεσπόζουσα θέση. Έτσι, ο ανταγωνισμός, ήτοι άλλα 10-15 δικηγορικά γραφεία που μπήκαν εκ των υστέρων στη συγκεκριμένη δουλειά, απλώς τρώνε τη σκόνη των Σιουφαίων. Ολα ξεκίνησαν μόλις πριν από μερικά χρόνια, όταν ο κ. Σιούφας ανέλαβε στην πρώτη κυβέρνηση Καραμανλή υπουργός Ανάπτυξης, έχοντας στην εποπτεία του κομμάτι της λειτουργίας των τραπεζών που είχε να κάνει με τα δικαιώματα πελάτη - καταναλωτή. Ο πρωτότοκος γιος του Γιώργος μόλις μερικούς μήνες πριν είχε πάρει την άδεια άσκησης δικηγόρου και είχε τη φαεινή ιδέα να ασχοληθεί με τους μπαταχτσήδες των τραπεζών (τότε δεν είχαμε κρίση και τους δανειολήπτες που δεν πλήρωναν τους αποκαλούσαν έτσι), αναλαμβάνοντας να βγάλει το φίδι από την τρύπα.
Το πώς όλες οι τράπεζες μυρίστηκαν ότι υπάρχει τέτοιο γραφείο κι άρχισαν να ξεφορτώνουν με φορτηγά τους φακέλους με τα ληξιπρόθεσμα δάνεια στο επί της οδού Ακαδημίας γραφείο του νεαρού Σιούφα είναι απορίας άξιον… Σημασία έχει ότι έπειτα από 6 μήνες λειτουργίας του γραφείου του ο νεαρός Σιούφας εμφανίζεται στα κιτάπια του Δικηγορικού Συλλόγου να έχει αμοιβές που δεν θα μπορούσε να ονειρευτεί ούτε το μεγαλύτερο και πιο φημισμένο δικηγορικό γραφείο της Αθήνας…»
«…στη συγκεκριμένη δουλειά ο όγκος είναι που κάνει τη διαφορά και μετατρέπει μια νομική εργασία για αρχάριους δικηγόρους σε πραγματικό χρυσωρυχείο. Το οποίο μάλιστα πρώτοι ανακάλυψαν οι Σιουφαίοι και έλαβαν τα δικαιώματα εκμετάλλευσης με τρόπο ευφυή και διαφανή!
Το χρυσωρυχείο της οικογένειας με την επωνυμία Σιούφας και Συνεργάτες στον Ταύρο θα μπορούσε άνετα να συγκριθεί με τα γιγαντιαία γραφεία της Eurobank που βρίσκονται μόλις λίγα μέτρα πιο πέρα. Πουθενά, όμως, δεν θα βρεις κάποια ταμπέλα, κι αυτό για λόγους ασφάλειας. Βλέπετε, μέσα από αυτό το κτίριο πραγματοποιούνται καθημερινά εκατοντάδες τηλεφωνικές κλήσεις προς πελάτες τραπεζών και οργανισμών που εμφανίζονται με «κόκκινη» σημείωση στο σύστημα. Δεν θα ήθελαν, λοιπόν, σε καμία περίπτωση να δεχτούν περίεργες επισκέψεις, εξ ου και το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης που σαρώνει κάθε κίνηση μέσα και έξω από το κτίριο της εταιρείας…»
«…Ωστόσο η πρώτη εντύπωση σχηματίζεται καθώς βαδίζει κανείς προς την κεντρική είσοδο. Θα πρέπει να είσαι αρκετά αφηρημένος για να μην προσέξεις τα δύο μαρμάρινα λιοντάρια, την αυτόματη πόρτα με τα γεωμετρικά σχήματα (μοιάζουν με τα ινδουιστικά σύμβολα Mandalas) αλλά και τον αριθμό 999 (το 9 στο Φενγκ Σούι συμβολίζει τον πλούτο και τη δόξα)… Αλλά και στο εσωτερικό του συναντάς εκπλήξεις, όπως το μεγάλο ενυδρείο με τα σαρκοβόρα ψάρια τύπου πιράνχας που βρίσκεται στα αριστερά σου καθώς μπαίνεις στο λόμπι. Ο ρεσεψιονίστ θα χαρεί να σου εξηγήσει πως τα περίεργα αυτά θαλάσσια όντα προέρχονται από τα βάθη του Αμαζονίου, ονομάζονται Arowana…»
«…Ναι, σε αυτή τη δύσκολη οικονομικά εποχή ακόμα και για τους δικηγόρους που πασχίζουν να αναλάβουν μια υπόθεση, η εταιρεία Σιούφας και Συνεργάτες κόβει ταρίφα 130 ευρώ με το «καλώς ήρθατε». Η αιτιολογία, όπως αναγράφεται στη χειρόγραφη απόδειξη που εκδίδουν, επί λέξει αφορά «Κλείσιμο συνάντησης με δικηγόρους». Για τις περαιτέρω αμοιβές θα πρέπει να μιλήσεις απευθείας με κάποιο από τα μέλη της οικογένειας Σιούφα, καθώς ουδείς από τους υπόλοιπους συνεργάτες-δικηγόρους, όπως εξηγούν και οι ίδιοι, είναι εξουσιοδοτημένος να διαπραγματευτεί την αμοιβή της εταιρείας…»
 «…Η δικηγορική εταιρεία των νεαρών δικηγόρων-υιών Σιούφα γνώρισε πλήρη άνθηση και τεράστιο τζίρο κατά τη διάρκεια της νεοδημοκρατικής διακυβέρνησης, εξασφαλίζοντας μεγάλα πακέτα συνεργασίας με όλες τις τράπεζες. Μέσω της οικογενειακής δικηγορικής εταιρείας οι Γιώργος και Μάριος Σιούφας δημιούργησαν βιομηχανία κατασχέσεων και πλειστηριασμών ακινήτων σε συνεργασία με τις μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες (Alpha Bank, Εμπορική, Eurobank, Aspis κ.λπ.), από τις οποίες παίρνουν πακέτα προσημειώσεων ακινήτων, διαταγών πληρωμής, κατασχέσεων και πλειστηριασμών εισπράττοντας ως αμοιβή εκατομμύρια ευρώ.
Μάλιστα το 2007 είχαν δηλώσει στην Εφορία καθαρά κέρδη 639.336 ευρώ και όπως ήταν επόμενο έγιναν αντικείμενο συζητήσεων σε όλο το δικηγορικό σώμα. Σε επίσημη ανακοίνωση που είχε εκδώσει ο τότε Συνήγορος του Kαταναλωτή κ. Γιάννης Αδαμόπουλος  και σημερινός πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, είχε επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Η είσπραξη απαιτή­σεων από τέτοιες εταιρείες συνιστά αντιποίηση του δικηγορικού λειτουργήματος και θίγει τις θεσμοθετημένες από την Πολιτεία και τους νόμους αποκλειστικές αρμοδιότητες δικηγόρων και δικαστικών επιμελητών». Κυβερνητικές πηγές, πάντως, είχαν κάνει  τότε λόγο για μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα που δεν μπορεί να καλυφθεί πίσω από τα προφανή συνήθη επιχειρήματα. Αντιθέτως, σε μια εποχή που η δράση των εταιρειών αυτών έχει προκαλέσει τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα για χιλιάδες ελληνικές οικογένειες, το ηθικό ζήτημα αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία. Γιατί άραγε όλες οι μεγάλες τράπεζες επέλεξαν τους υιούς Σιούφα, 28 και 33 ετών έκαστος, για όλες αυτές τις δουλειές;»
(Παρακαλώ, διαβάστε το άρθρο εδώ: «Η μπίζνα Σιούφα με τις εισπρακτικές εταιρείες και τις κατασχέσεις» | newmoney.grhttp://www.newmoney.gr/article/23055/i-mpizna-sioyfa-me-tis-eispraktikes-etaireies-kai-tis-katasheseis#ixzz2nG6pXr00
Jesus Christ! Μαρμάρινα λιοντάρια, πιράνχας, arowana, με ταινίες Bruce Leeτα μεγάλωσε ο Σιούφας τα δικο-αγοράκια του; Μάλλον και με ταινίεςChristopher Lee: Όντως, τα δικοαγοράκια πρέπει να λάτρευαν τονChristopher Lee στο ρόλο του Φου Μαντσού και να ένιωθαν μια περίεργη συγγένεια και διέγερση στους ρόλους του Δράκουλα.
Όσο για το Φενγκ Σούι που αναφέρει στο άρθρο, πρόκειται για μια ιδιαίτερη μορφή του: Είναι το Φενγκ Σιού-φα, που σου φέρνει ευδαιμονία μέσω της κακοδαιμονίας των άλλων. Βαμπιρικό Φενγκ Σούι δηλαδή.
Τέτοια διαστροφή που ξεπερνάει ακόμη και το μυθιστόρημα μου «Τα άγρια ζώα της πόλης» σε μια «ευνομούμενη και δημοκρατική πολιτεία;»
Ναι καλά, και άλλα παραμύθια με ήρωα τον δράκο.
Η αυτή τη φορά στοχευμένη δράση των κουκουλοφόρων είχε αποτελέσματα: απτά. Και κεντρικά πολιτικά: Την επόμενη ακριβώς ημέρα, ο βουλευτής της ΝΔ και συγγενής της Κοκκινοσιουφίτσας (κοκκινοσιουφίτσα: μέλος της γνωστής οικογένειας που μαζεύει κόκκινα δάνεια, περπατά στο δάσος όταν ο Νόμος δεν είναι εκεί και ανοίγει την πόρτα στον λύκο που έχει φάει την γιαγιά κάποιου) Παύλος Σιούφας παραιτήθηκε για λόγους υγείας.  Εικάζουμε αυθαίρετα ότι ήταν λόγοι ψυχολογικής υγείας καθώς ο Παύλος έχει εναντιωθεί στις εισπρακτικά δραστηριότητες του σογιού του, οπότε μετά την επίθεση έπαθε μια «συγγενή» νόσο από τα μπινελίκια που μάλλον άκουσε από το σόι του.
Άκαρδοι κουκουλο-φόροι κοινωνικής καταστροφής: Σπείρατε διχόνοια σε μια οικογένεια γεμάτη φενγκ σουι.  
Φυσικά ο Παύλος ξέχασε ότι δεν μόνο μέλος μιας οικογένειας που έχει εισπρακτική εταιρία αλλά μιας ευρύτερης πολιτικής οικογένειας που είναι κυβέρνηση και που λειτουργεί ως εισπρακτική συμμορία με πρακτικές που ακόμη και ιοί Σιούφα θα ζήλευαν: Της ΝΔ των καλών Σαμαρειτών (ή Σαμαρικών, δεν ξέρω τα μπερδεύω αυτά) που έχει φτωχοποιήσει εκατομμύρια Ελλήνων, έχει οδηγήσει στον τάφο χιλιάδες από αυτούς και τώρα θα πλειστηριάσει και τα σπίτια εκατοντάδων χιλιάδων ακόμη: Τύφλα να χουν τα Σιουφάκια μπροστά στα Γιουσουφάκια της Σαμαρικής ΝΔ!
Μιας και μιλάμε για βουλευτές, ας σημειώσουμε και τη στάση του βουλευτή του Σύριζα Γιάννη Μιχελογιαννάκη ο οποίος με προσκοπική προθυμία έσπευσε να καταδικάσει την επίθεση σε τηλεοπτική του παρουσία: Καλά ρε φίλε, μετά από τόσα αμόλα κολούμπα αριστερών σε μπάχαλα, βρήκες τώρα να καταδικάσεις αυτήν την επίθεση; Μετά από τόσα χτυπήματα από το σύστημα εξουσίας, ο ούτως ή άλλως τρυφερός Σύριζα, άρχισε να μαλακώνει σαν το χταπόδι: νοστιμάτο έδεσμα για πιράνχας καιarowana.   
Μέχρι ο Σύριζα να καταφέρει να ταράξει τους υπεράνω του νόμου υψηλά ιστάμενους παρανόμους στη νομιμότητα, σκοπός ευγενής που μοιράζεται η πλειονότητα του ελληνικού λαού, οι υψηλά ιστάμενα παράνομα έχουν βγάλει στην παρανομία εκατοντάδες χιλιάδες νομιμόφρονες Έλληνες και τους έχουν καλωσορίσει στα νέα τους σπίτια, τις φυλακές του ελληνικού κράτους.
Κάποιου είδους αντιδράσεις, ελπίζουμε εύστροφες και μεθοδικές είναι όχι μόνο αναμενόμενες αλλά και ευκταίες.
Πέτρος Αργυρίου, agriazwa.blogspot.com

1 σχόλιο: