Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Σε 60 δόσεις τα ληξιπρόθεσμα χρέη στο Δημόσιο


Νέα ρύθμιση για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων χρεών προωθεί το υπουργείο Οικονομικών.

Σε 60 δόσεις τα ληξιπρόθεσμα χρέη στο Δημόσιο
Με βάση την πρόταση του οικονομικού επιτελείου, που φιλοδοξεί να τη θέσει σε ισχύ από το 2012, οι οφειλέτες του Δημοσίου θα μπορούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους μέχρι και σε 60 δόσεις, με ελάχιστη μηνιαία δόση τα 300 ευρώ.

Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι με αυτόν τον τρόπο να αυξήσει τα κρατικά έσοδα, καθώς οι οφειλές των ιδιωτών προς το Δημόσιο ανέρχονται στα 42 δισ. ευρώ.
Κατά τη χθεσινή διευρυμένη σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου, που πραγματοποιήθηκε υπό τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, αποφασίστηκε επίσης το «πάγωμα» στις επιστροφές φόρων, ενώ οι συμψηφισμοί χρεών θα γίνονται μόνον εφόσον οι οφειλές των ιδιωτών είναι ψηλότερες από αυτές του Δημοσίου.
Επίσης, η επιχείρηση συλλήψεων οφειλετών του Δημοσίου αναμένεται ότι θα συνεχιστεί με εντατικούς ρυθμούς, ώστε να δοθεί κίνητρο στους φορολογούμενους να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους.
Καμία επιστροφή φόρου μέχρι το τέλος του 2011
Την ίδια ώρα, η απειλή να διατηρηθεί το έλλειμμα σε ποσοστό άνω του 10% του ΑΕΠ ώθησε το οικονομικό επιτελείο να αποφασίσει το πάγωμα των επιστροφών φόρου προς ιδιώτες και επιχειρήσεις μέχρι το τέλος του 2011.
Επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου ζήτησε με επιστολή του προς τον Γενικό Γραμματέα Φορολογικών Θεμάτων, Γ. Καπελέρη «την ενεργοποίηση διαδικασιών προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλότητα και η ισονομία κατά τη διεξαγωγή της διαδικασίας επιστροφής διαφόρων φόρων προς επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου