Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Περιμένουν τους πρώτους …νεκρούς στα JAMBO, για να.... ενδιαφερθούν .Ένα υπερκατάστημα εκατοντάδων τετραγωνικών (και επισκεπτών) σε όροφο, πρέπει διαθέτει πολλές ΕΞΟΔΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ. Στο συγκεκριμένο JUMBO επί της Πεντέλης όπου πήγαμε (με παιδιά) για τα Χριστουγεννιάτικα δώρα, αρχίσαμε την αναζήτηση των Οδεύσεων Διαφυγής (ο μη γένοιτο) από την δεξιά πλευρά, επειδή παρατηρήσαμε εξωτερικά την ύπαρξη σκάλας.

Όμως χρειάστηκε χρόνος για να τις εντοπίσουμε, (αυτές τις 2) καθώς έπρεπε να περάσουμε ξανά και ξανά από μπροστά τους . Κι αυτό γιατί είχαν καλυφθεί από τα εμπορεύματα, και ήταν σχεδόν αδύνατο. Φανταστείτε να γινόταν αυτή η διαδικασία κάτω από συνθήκες φωτιάς καπνού και πανικού. Εκτός του... ότι η προσέγγιση ήταν δύσκολη, διαπιστώσαμε (κύριοι αρμόδιοι) ότι το μεγαλύτερο μέρος των εξόδων ήταν ΜΟΝΙΜΑ μπλοκαρισμένο από τα μεταλλικά ράφια. Σε άλλες χώρες (πολιτισμένες) αυτή η διαπίστωση και μόνο, θα προκαλούσε άμεση εκκένωση του χώρου από τις Αρχές (εκτός του ότι θα σφραγιζόταν το κατάστημα επί τόπου)και θα οδηγούσε τους υπευθύνους στη Δικαιοσύνη για απόπειρα....εκ προμελέτης!Η δικαιολογία που θα επικαλεστούν οι εδώ καταστηματάρχες στην γεμάτη κατανόηση Ελληνική Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι ότι, η (απαράδεκτος) κατάσταση είναι...εποχιακή. Λες και στην πολυκοσμία των γιορτών δεν συμβαίνουν τραγωδίες.
To adena-gr όπως μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ στις φωτογραφίες της περασμένης χρονιάς (σε Off Season), αποδεικνύει (και υπάρχουν και βίντεο για τους αμφιβάλλοντας) ότι η επικίνδυνος αυτή πρακτική, είναι ΡΟΥΤΙΝΑ για το JUMBO, και είναι πλέον θέμα χρόνου η ύπαρξη θυμάτων. 
ixnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου