Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Όλγα Γεριτσίδου: "ΟΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ, ΑΠΕΜΠΟΛΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΕΓΗΣ, ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΧΡΗΣΗ..."
Στο χέρι μας λοιπόν είναι να μην επιτρέψουμε στο ΣτΕ να βγάλει έστω και στο παραμικρό φιλοκυβερνητική απόφαση και επίσης να δείξουμε στους διορισμένους δηλωσίες – δοσίλογους ότι δεν έχουν καμμία εξουσία που να αναγνωρίζεται από τον Ελληνικό Λαό:

1. δεν πληρώνουμε το χαράτσι, μόνο το ρεύμα!


2. δηλώνουμε επισήμως ένσταση και μη αναγνώριση του νόμου τόσο στην ΔΕΗ όσο και στην ΔΟΥ ( είτε άμεσα τώρα είτε σε περίπτωση που η ΔΟΥ μας στείλει πρόσκληση πληρωμής)

3. ασφαλίζουμε τα ερμάρια όπου βρίσκονται οι ‘χελώνες’ της ΔΕΗ όσον αφορά την προσβασιμότητα συνεργείων σε αυτές
4. οργανωνόμαστε στις γειτονιές μας επί του θέματος ώστε να μην υπάρχει εύκολη δυνατότητα ύπαρξης συνεργείων διακοπής στην περιοχή μας αλλά και να υπάρχει δυνατότητα άμεσης επανασύνδεσης του ρεύματος στα σπίτια και τις επιχειρήσεις μας με ομάδες συμπολιτών μας που γνωρίζουν ασφαλώς πώς να το κάνουν

5. επικαλούμαστε επισήμως το άρθρο 120Σ για τις πράξεις μας και την απαξίωση της διορισμένης ‘κυβερνήσεως’ τόσο με ετικέτα επί της χελώνας και την ένδειξη « ρεύμα πληρωμένο, απαγορεύεται η διακοπή» αλλά και με κάποια γενικότερη ένδειξη του 120Σ στο σπίτι μας όπως π.χ. κάτω από την Σημαία μας εάν την έχουμε μονίμως στον ιστό.

Με τις ενδείξεις αυτές κατοχυρώνουμε την Συνταγματικότητα μας και είμαστε και καθ’ όλα νόμιμοι βάσει και διεθνούς και κοινοτικού και εγχωρίου Δικαίου.


(Όλγα Γεριτσίδου) ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΟ ΣτΕ

Γράφει η Όλγα Γεριτσίδου
humansupport.gr


Στις 2 Δεκεμβρίου 2011 που εκδικαζόταν στο ΣτΕ η αίτηση ακύρωσης του νόμου για το χαράτσι της ΔΕΗ παρευρεθήκαμε εγώ και η κόρη μου, μαζί με πολλούς άλλους συνΈλληνες, κυρίως για να ακούσουμε τις αιτιάσεις του δημοσίου, αφού οι πολύ βάσιμες και ουσιαστικά ακατάρριπτες θέσεις των προσφευγόντων ήταν ήδη γνωστές.

Και ο λόγος που είχε ενδιαφέρον η τοποθέτηση και αιτίαση του δημοσίου ήταν διότι στην προσπάθεια να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα ήταν μαθηματικά σίγουρο ότι θα έλεγαν και πραγματικές βλέψεις και στόχους της δοσιλογικής διορισμένης κυβέρνησης, την οποία ανερυθρίαστα είχαν το θράσος να έρθουν να εκπροσωπήσουν οι δικηγόροι αυτοί.
Δικηγόροι που σημειωτέον πληρώνουμε εμείς αδρότατα για να δίνουν κάλυψη στους κατά συρροή έσχατους προδότες, δηλωσίες, δοσιλόγους και εγκληματίες δολοφόνους του κοινού ποινικού δικαίου που καπηλεύονται τους Θεσμούς μας και ασελγούν στην Δημοκρατία μας.

Και βεβαίως τα ‘μαργαριτάρια’ βγήκαν, γιατί ....
κανένας εγκληματίας δεν μπορεί να αποκρύψει τον λόγο και απώτερο σκοπό πίσω από το έγκλημα του όταν στριμωχθεί στην γωνία.
Και σε αυτή την περίπτωση ομολογουμένως τόσο οι εκπρόσωποι των δικηγορικών συλλόγων (Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Καλαμάτας ) όσο και των δήμων και συνδικαλιστικών φορέων και συλλόγων καθώς και ιδιωτών έκαναν εξαιρετική δουλειά, παρ’ όλο που στην μέχρι τώρα πείρα μου σχετικά* με άλλα ζωτικότατα θέματα που αφορούν τον Ελληνικό Λαό, είχα διαπιστώσει το αντίθετο.

Η εξαιρετική αυτή επίδοση των δικηγόρων κατά του χαρατσιού ( μέσα στους οποίους συμπεριλαμβάνεται και ο Π. Παυλόπουλος, ο οποίος μάλιστα αγόρευσε) καταδεικνύει δύο πράγματα εξ ίσου αναντίρρητα και σαφή :

Aφ’ ενός, ότι επί του θέματος του χαρατσιού της ΔΕΗ παίζεται το bras de fer ανάμεσα στον Ελληνικό Λαό και τους απανταχού δοσιλόγους και αφ’ ετέρου, ότι επειδή ο Ελληνικός Λαός ήδη έχει επιδείξει μία τεράστια δύναμη η οποία φαίνεται εξαιρετικά πιθανό να εκφραστεί, ο κάθε ένας που θέλει να αποσοβήσει το στίγμα του λαμόγιου / προδότη, να χριστεί αντιστασιακός και / ή σύμμαχος του Ελληνικού Λαού ώστε να έχει ζωή και μέλλον στην νέα εποχή ( που ΔΕΝ θα είναι η Νέα Τάξη ), έχει σπεύσει να δηλώσει ενεργά ( είτε επιφανειακά είτε όχι ) αντίθεση στο χαράτσι αυτό.


Αυτό το βλέπουμε τόσο στο θέμα της επικοινωνιακής πολιτικής του αρχηγού της ΓΕΝΟΠ Φωτόπουλου ( ο οποίος παρευρισκόταν στην δίκη αλλά δεν παρέστη, έκανε όμως την παρουσία του γνωστή και αισθητή ) όσο και στην επιλογή του Π. Παυλόπουλου ( ο οποίος είναι και πολιτικός και κατ’ ουσίαν κυβερνητικός και πρωτεργάτης της τωρινής κατάστασης ως μέλος της κυβέρνησης Καραμανλή και της στήριξης της τωρινής διορισμένης και μη εκλεγμένης πραξικοπηματικής κυβέρνησης Παπαδήμου μέσω του κόμματος του και του αρχηγού του / ψήφου του ) που αντικειμενικά ήταν υψηλής ποιότητος για τα δεδομένα των Ελληνικών δικαστηρίων.

Δεν θα υπεισέλθω παραπάνω στις αγορεύσεις των προσφευγόντων διότι το περιεχόμενο αυτών εύκολα ανευρίσκεται με μία απλή ανάγνωση των προσφυγών τους.

Εκεί που πρόκειται να εστιάσω είναι στο τί ειπώθηκε από την πλευρά του δημοσίου, στην προσπάθεια των τριών δικηγόρων που δεν ντράπηκαν να το εκπροσωπήσουν σε αυτή την περίπτωση ( διότι δεν εκπροσωπούν πραγματικά το Δημόσιο αλλά τα συμφέροντα αυτών που υπηρετούν οι διορισμένοι δηλωσίες – δοσίλογοι προδότες ).

Σε τρεις αγορεύσεις που όχι μόνο δεν είχαν συνοχή αλλά ήταν και πλήρεις αβασίμων, εώλων και αίολων ισχυρισμών και αιτιάσεων, στον παρατηρητή που δεν θα κουραζόταν από την μακρηγορία τους και την ασυναρτησία τους, η επιχειρηματολογία τους είχε ως εξής :

1. κάθε νόμος, αφού είναι νόμος πρέπει να ακολουθείται... (!)
2. όλοι έχουν ήδη πληρώσει το χαράτσι άρα δεν τίθεται λόγος ακύρωσης του... (!)
3. εάν ακυρωθεί το χαράτσι θα μπεί άλλο σκληρότερο μέτρο... (!)
4. το χαράτσι είναι η επιβεβαίωση της αξίας της ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων Πολιτών... (!)
5. το χαράτσι είναι ανταποδοτικό διότι επιτρέπει στους Έλληνες Πολίτες να κρατήσουν την ιδιωτική τους περιουσία ώστε αυτή να μην δημευθεί υπέρ των δανειστών.... (!)

Τα επιχειρήματα τους περί χαρακτηρισμού του χαρατσιού ως τέλος και όχι φόρο, κλπ είναι ήσσονος σημασίας και δεν υπεισέρχομαι διότι ούτως ή άλλως ήταν και αστεία, αφού ισχυρίστηκαν ότι και φόρος να χαρακτηρίζεται έχουν δικαίωμα να τον επιβάλλουν όπως θέλουν....

Από τα επιχειρήματα όμως που έβαλα σε λίστα προκύπτει το εξής, κάτι που άμεσα το κατάλαβε και ο πρόεδρος του ΣτΕ όπως θα παραθέσω παρά κάτω :

Oτι το χαράτσι είναι ουσιαστικά το ενοίκιο που μας επιβάλλουν να πληρώσουμε για να μην κατασχεθούν οι περιουσίες μας ( δηλ. οι ιδιωτικές περιουσίες των Ελλήνων Πολιτών ) υπέρ των δανειστών, του Μνημονίου, των κατοχικών δυνάμεων.


Δηλαδή, ότι η … ‘ανταπόδοση’ του χαρατσιού έγκειται στο ότι θα έχεις και θα έχω το δικαίωμα να κρατήσεις και να κρατήσω όχι μόνο το σπίτι σου και σπίτι μου αλλά και το δικαίωμα να μένεις καν σε σπίτι ( αφού το πληρώνουν και οι ενοικιαστές / χρήστες ), να στεγάζεις την όποια επιχείρηση σου εάν το πληρώσεις, για ένα βεβαίως χρόνο, εκτός εάν εντός του χρόνου χρειαστούν να σου ζητήσουν και άλλα χρήματα οπότε θα σε ξαναχαρατσώσουν πρίν να μπεί ο νέος χρόνος.

Ο πρόεδρος του ΣτΕ που το ‘έπιασε’ αυτό ρώτησε τότε τον δικηγόρο του δημοσίου « εγγυάται το Δημόσιο ότι με την πληρωμή του χαρατσιού για το 2011 και 2012 μόνο όπως ισχυρίζεσθε θα εξασφαλίσει και τις αξίες και την ακεραιότητα / αποφυγή κινδύνου για τις ιδιωτικές περιουσίες και θα αποφύγετε την χρεοκοπία για την αποφυγή της οποίας ισχυρίζεσθε ότι επιβάλλατε το χαράτσι;».

Στην ερώτηση αυτή ο δικηγόρος του δημοσίου απάντησε « όχι βέβαια απλώς έτσι πρέπει να γίνει γιατί αυτός είναι ο νόμος» και μετά ψέλλισε και κάτι περί μεγάλης προσπάθειας της ‘κυβέρνησης’ να αποφύγει χρεοκοπίες, κλπ.

Άρα, είναι εμφανές ότι αποδοχή πληρωμής του χαρατσιού είναι επίσης αποδοχή ότι ουσιαστικά οι περιουσίες μας και το Δικαίωμα μας σε στέγη δεν μας ανήκουν και ανά πάσα στιγμή δεχόμαστε να μας κατασχεθεί η περιουσία μας υπέρ των δανειστών προς αποφυγή ‘χρεοκοπίας’.

ΣΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ:
ΟΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ Ή ΔΕΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΧΑΡΑΤΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥ / ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ Η ΔΕΗ ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΩΣ, ΑΠΕΜΠΟΛΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΕΓΗΣ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΧΡΗΣΗ.

Από τις εξαιρέσεις του νόμου αυτού φαίνεται και ποιος πλήττεται και ποιος θα κρατήσει τα δικαιώματα του αυτά : όσοι έχουν στην κατοχή τους διατηρητέα ( τύπου Τσοχατζόπουλου, κλπ ), εκκλησίες, ΜΚΟ και ιδρύματα αλλά και βιομήχανοι, κλπ..

Δηλαδή, δικαίωμα στην περιουσία και τη στέγη / εργασία έχει είτε ο 80% και πάνω ανάπηρος (δηλαδή άνθρωπος που δεν τους απειλεί) είτε όποιος ανήκει στους κύκλους τους.
Διότι σημειωτέον εγκύκλιοι / απαλλαγές κατά περίπτωση δεν άρουν τον χαρακτηρισμό ενός ανέργου ή απόρου ως υπόχρεου του νόμου ( και άρα στερούμενου το δικαίωμα της ιδιοκτησίας εάν αιτηθεί απαλλαγή εμμέσως όμως αναγνωρίζοντας την εγκυρότητα του νόμου ) απλώς τον εξαιρεί από την καταβολή των χρημάτων, όχι την χρεωστική σχέση.

Συνεπώς, είναι σαφές ότι είναι μέγα λάθος η πληρωμή του χαρατσιού ούτως ή άλλως, πόσω μάλλον εν αναμονή εκδόσεως της αποφάσεως από το ΣτΕ επ’ αυτού, κάτι που δεν θα γίνει νωρίτερα από το τέλος Ιανουαρίου.

Γιατί τόσος χρόνος μέχρι την έκδοση αποφάσεως όταν πρόκειται για θέμα τέτοιας μείζονος σημασίας σε κάθε επίπεδο ;
Η απάντηση είναι απλή :

Διότι κατ’ αρχάς θα προσπαθήσουν να φοβίσουν όσο το δυνατόν περισσότερους Έλληνες να τους δώσουν ζεστό χρήμα, το οποίο βέβαια δεν θα επιστρέψουν ποτέ ακόμα και στην περίπτωση έκδοσης ακυρωτικής αποφάσεως καθώς θα το ‘συμψηφίσουν’ με χίλια μύρια άλλα ‘έκτακτα’ της εφορίας, και κατά δεύτερον το ίδιο το ΣτΕ θέλει να δει πόσο το ‘παίρνει’ να εκδώσει φιλοκυβερνητική απόφαση.

Για αυτό εξ άλλου δεν έχει εκδοθεί επισήμως και η απόφαση επί του Μνημονίου, έστω και αυτή που δοκιμαστικά διέρρευσαν στα ΜΜΕ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
*Όλγα Γεωργίου Γεριτσίδου :
Η Όλγα είναι πρωτοπόρος εκπαιδευτική ψυχολόγος με μακροχρόνια δράση όχι μόνο επί της εκπαίδευσης όλων των ηλικιών και επιπέδων αλλά και επί της εκπαίδευσης και καθοδήγησης οικογενειών, νεαρών ενηλίκων και επαγγελματιών ώστε να μπορούν να λειτουργούν και να αποδίδουν στο ύψιστο επίπεδο κάνοντας ακριβώς αυτό το οποίο η επικρατούσα επιστημονικολογία θεωρεί αδύνατο ανά εποχή : πλήρη αναστροφή μαθησιακών δυσκολιών / δυσλεξίας, γαλούχηση τέκνων ώστε να είναι στο επίπεδο της ιδιοφυΐας, εκπαίδευση επαγγελματιών ώστε να μην έχουν αποτυχίες, και μόνιμη αναστολή / απεξάρτηση ατόμων πάσης ηλικίας και κατάστασης από διάφορες εξαρτήσεις και φοβίες όπως ναρκωτικά, αγοραφοβία, εξάρτηση από ηρεμιστικά, σχέσεις καταχρηστικές, κλπ.


Από την πρώτη στιγμή της ενήλικης ζωής της ( αν όχι και της εφηβικής ) η Όλγα βρέθηκε αντιμέτωπη με διάφορες άκρως εχθρικές ενέργειες του κράτους καθώς και πολέμιων ατόμων. Έτσι αντιστάθηκε και μπόρεσε να επιβιώσει ενώ πολεμήθηκε επαγγελματικά από κατάφωρες και καταχρηστικές αποφάσεις / γνωματεύσεις κρατικών φορέων που ουδέποτε είχαν νομική βάση αλλά απείλησαν σοβαρά την επαγγελματική και προσωπική βιωσιμότητα.


Οι επαναστατικές μέθοδοι που έδειχναν τις δυνατότητες που υπήρχαν στα άτομα που φοιτούσαν σε νηπιαγωγεία, δημόσια σχολεία, ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, κομματικές οργανώσεις και ανθρώπινο δυναμικό όλου του φάσματος από άκρα αριστερά μέχρι κέντρο αμέσως σήμαιναν τον συναγερμό στα άτομα τα οποία ουδέποτε ήθελαν να προσφέρουν στον Άνθρωπο και με διάφορους τρόπους απείλησαν και / ή εκβίασαν την Όλγα να σταματήσει την άκρως νόμιμη και ευεργετική για το άτομο δράση της, σε σημείο που αποπειράθηκαν να την χαρακτηρίσουν αναρχική ( ! ) το 1986 με εκτός θέματος και σχετικότητας νόμους της δικτατορίας Μεταξά.


Αυτή τη στιγμή ( από το 2002 όπου και ξεκίνησε η συστηματική έρευνα γύρω από την συγκάλυψη της δολοφονίας του πατέρα της με την εκταφή της σωρού του ) η Όλγα αντιμετωπίζει επιτυχώς και διαφανώς άκρως εχθρική, πολέμια και παράνομη επίθεση από όλους τους κρατικούς φορείς, οι οποίοι εξόφθαλμα περιπίπτουν σε παρανομίες και παραβάσεις του Συντάγματος, των Νόμων και των Κωδίκων που τους αφορούν, αφού εκείνη κατάφερε να ξεπεράσει μόνη της την απόπειρα οικονομικής καταστροφής που της επεβλήθη.


Αυτό το οποίο η Όλγα θέλει να δείξει και δείχνει σε όλους τους Ανθρώπους είναι ότι οι Νόμοι εφαρμόζονται όταν εμείς οι Πολίτες τους γνωρίζουμε και απαιτούμε την εφαρμογή τους.


ΙΙ. Τάνυα Μαρία Γεριτσίδου :


Η Τάνυα είναι ειδική ψυχοπαιδαγωγός και συγγραφέας και έχει μπορέσει να ξαναχτίσει από το μηδέν ή και από το μείον την αυτοπεποίθηση και την πίστη στην ικανότητα τους χιλιάδων παιδιών και εφήβων τα οποία καταρρακώθηκαν στο εκπαιδευτικό σύστημα και της ανατέθηκαν από τους γονείς τους ως τελευταία λύση. Μέσω των μεθόδων που έχει αναπτύξει μαζί με την μητέρα της και με τον ειδικό τρόπο αντιμετώπισης μαθητών όλων των ηλικιών συμπεριλαμβανομένων και ενηλίκων μέσης ηλικίας, έχει κατορθώσει να μπορεί να εγγυάται την πλήρη καλλιέργεια και ανάδειξη του ατόμου σε επίπεδο του πρώτου 10% της κανονικής κατανομής του πληθυσμού. Έχει αναλάβει και αναστρέψει παραβατική και περιθωριακή συμπεριφορά σε εφήβους και ενηλίκους και είναι ειδική στην καλλιέργεια και ανάπτυξη της δημιουργικότητας, κριτικής σκέψης και έκφρασης του ατόμου.


Από την παιδική της ηλικία ενδιαφερόταν για τα κοινά και είχε την δυνατότητα, αν και εσωστρεφής, να οδηγήσει την τάξη της προς κοινωφελείς σκοπούς οι οποίοι πολεμήθηκαν και μπλοκαρίσθηκαν από τις διοικήσεις και τους δασκάλους. Κατά την διάρκεια της φοιτητικής της ζωής ήρθε αντιμέτωπη, όπως και στα σχολικά της χρόνια με άτομα πολέμια και ενάντια στην εκπαίδευση και προστασία της ψυχικής και εκπαιδευτικής υγείας των μαθητών σε σημείο κάθετης αντιπαράθεσης με επιβλέποντες καθηγητές και διοίκηση.

Το συγγραφικό της έργο, τόσο το εκπαιδευτικό όσο και το λογοτεχνικό, πολεμήθηκε διότι αρνήθηκε να το κάνει 'λιγότερο ριζοσπαστικό' και αρνήθηκε να μειώσει την αποτελεσματικότητα των συγγραμμάτων της προς μαθητές ώστε να παρατείνεται ο χρόνος σπουδών. Η Τάνυα εκπαιδεύει γονείς, δασκάλους και καθηγητές για να βελτιστοποιήσουν και να επιτύχουν τους σωστούς επαγγελματικούς και εκπαιδευτικούς στόχους ενώ ταυτόχρονα εργάζεται για να αναδείξει κοινωνικά με την δύναμη του πνεύματος που έχει αποδείξει ότι ο κάθε Άνθρωπος κατέχει κάθε άτομο που το επιθυμεί.


Η Τάνυα ακολουθεί και συμπράττει στον αγώνα της μητέρας της και του παππού της, Γεωργίου Α. Γεριτσίδη, ενάντια στην ανομία και αναρχία που προσπαθεί να επιβληθεί από το κράτος και την αγορά, καθώς και εκείνη έχει αναγκασθεί να πολεμήσει για το αυτονόητο δικαίωμα της να υπάρχει επαγγελματικά για ελευθερία και αυτοδιάθεση, έχοντας αρνηθεί την ένταξη της σε σχήματα που χαίρουν καταξίωσης αλλά είναι υπονομευτικά προς τα παιδιά όπως επανειλημμένως της προτάθηκε.

 http://lalipouli.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου