Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Απόλυτη, ύποπτη σιωπή...





Αγαπητό Fimotro,
Κι εκεί που για δύο χρόνια βομβαρδιζόμασταν καθημερινά από ειδήσεις σχετικές με τα ταξίδια, τα διαγγέλματα, τις ανακοινώσεις του Γιώργου Παπανδρέου, ξαφνικά με την κυβέρνηση Παπαδήμου βιώνουμε μια ύποπτη και εκκωφαντική σιωπή. Ο νέος Πρωθυπουργός...
εμφανίζεται σχεδόν ανύπαρκτος, άοσμος, άχρωμος και κυρίως αδιάφορος σε μια περίοδο που η Ελλάδα χρειάζεται δυναμικότητα και κυρίως αποτελεσματικότητα.

Προσπαθώ μάταια να καταλάβω, ποια ακριβώς ήταν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του Λουκά Παπαδήμου που στα μάτια των τριών πολιτικών αρχηγών που συγκρότησαν την κυβέρνηση συνεργασίας, τον έκαναν να μοιάζει η ιδανικότερη επιλογή για την συγκεκριμένη θέση, την συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Με ποια ακριβώς κριτήρια,αν εξαιρέσουμε την προτίμηση που είχε ο γαλλογερμανικός άξονας και φυσικά οι τραπεζίτες στο πρόσωπο του, ο συγκεκριμένος άνθρωπος με το βεβαρημένο ιστορικό στην κυβέρνηση Σημίτη πρόβαλλε ως ο σωτήρας της Ελλάδας που θα έβαζε τάξη στο χάος.
Φαίνεται τελικά ότι περάσαμε μάλλον από την ανοησία της αδικαιολόγητης προβολής του τίποτα στην απόλυτη και ύποπτη σιωπή μιας άλλης πολιτικής νοοτροπίας που αποδομεί αργά, συστηματικά και υπόγεια, όλα όσα μέχρι χθες αποτελούσαν κοινωνικά κεκτημένα και βασικές αρχές της συντεταγμένης πολιτείας.
Το οδυνηρό για όλους εμάς είναι πως όλα αυτά γίνονται πια αθόρυβα, χωρίς την δική μας εντολή,ερήμην μας,πάντοτε όμως για το καλό μας. 


http://fimotro.blogspot.com/

http://fimotro.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου