Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Λέιζερ που τυφλώνει τους διαδηλωτές θα χρησιμοποιεί η αστυνομία


Μια νέα μέθοδο ελέγχου του πλήθους δοκιμάζει η Scotland Yard. Το λέιζερ βγάζει ένα εκτυφλωτικό φως, ικανό να απωθεί τους διαδηλωτές. Σύμφωνα με τη βρετανική αστυνομία, η χρήση του έχει ως στόχο να αποτρέψει γεγονότα λεηλασίας και....




εμπρησμού, παρόμοια με αυτά του καλοκαιριού στη Βρετανία. Η τεχνολογία, αναπτύχθηκε από έναν πρώην πεζοναύτη του Βασιλικού Ναυτικού. Ο κατασκευαστής του σχεδίαζε η ανακάλυψή του να αξιοποιηθεί από ναυτιλιακές εταιρείες για να αποτρέψει τη δράση των πειρατών. Παρόμοιες συσκευές έχουν χρησιμοποιηθεί από στρατεύματα του ISAF, στο Αφγανιστάν.

Το λέιζερ, που μοιάζει με τουφέκι και είναι γνωστό ως SMU 100. Μπορεί να θαμπώσει και να ακινητοποιήσει τους στόχους του, σε απόσταση μέχρι και 500 μέτρα. Η έντονη ακτίνα του προκαλεί στο μάτι την ίδια αντίδραση με μια σύντομη έκθεση του ματιού απευθείας στο ηλιακό φως. Το κόστος κάθε συσκευής ανέρχεται σε 25.000 €.

"Εάν δεν μπορείτε να δείτε κάτι, δεν μπορείτε να του επιτεθείτε", δήλωσε ο Paul Kerr, ο διευθυντής της εταιρείας παραγωγής του λέιζερ στην εφημερίδα Sunday Times.
24h

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου