Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Δυστυχώς επτωχεύσαμεν

Δυστυχώς επτωχεύσαμεν

Χρύσα Ταβουλάρη
Χρύσα Ταβουλάρη
Η Ελλάδα έχασε το στοίχημα. Είτε από ανικανότητα είτε από βλακεία (μην υποτιμάτε αυτόν τον παράγοντα ) έχασε το στοίχημα. Η πολιτική τάξη προσπαθεί απεγνωσμένα να το κρύψει πίσω από λεονταρισμούς, άσκοπες δηλώσεις και κυρίως πίσω από απέλπιδες πλέον κινήσεις πανικού. Όλοι. Μηδενός εξαιρουμένου κρύβονται περιμένοντας τον από μηχανής θεό που δυστυχώς όμως φέρνει την κάθαρση μόνο στην αρχαία τραγωδία και όχι στην σύγχρονη ελληνική τραγωδία.

Κι όποιος νομίζει ότι δεν έχουμε ήδη πτωχεύσει και περιμένει την επίσημη ανακοίνωση απλώς εθελοτυφλεί. Η ανεργία καλπάζει πάνω από 20% και σε λίγο θα εκτιναχθεί σε δυσθεώρητα ύψη,οι μισθοί και οι συντάξεις του Οκτωβρίου είναι στον αέρα. Το κράτος ουσιαστικά δεν λειτουργεί. Οι δανειστές σαν τα κοράκια προσπαθούν να μαζέψουν έστω τα κόκαλα πριν την τελική πράξη. Γιατί τι άλλο από κόκαλο είναι η περικοπή ενός μισθού της τάξης των 700 ευρώ.
Η παραγωγική γενιά της χώρας ήδη μεταναστεύει καθώς η ανεργία στους νέους έφτασε το 40 και πλέον τοις εκατό...Η μεσαία τάξη διαλύθηκε ,οι πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας βγαίνουν στο σφυρί .Η 6η δόση ακόμα κι αν δοθεί απλώς θα παρατείνει το δράμα...Το προσχέδιο του προϋπολογισμού που ανακοινώθηκε χθες δεν είναι παρά η επίσημη ομολογία της αποτυχίας .Και στην κατάσταση μας η αποτυχία δεν έχει όνομα ούτε χρώμα ούτε κομματική ταυτότητα. Είναι αποτυχία της χώρας. Τόση και τέτοια αποτυχία που οι λογιστές του ΔΝΤ και της ΕΕ συμπεριφέρονται πλέον ευθέως σαν επικυρίαρχοι. Απαξίωσαν τους νόμους του ελληνικού κράτους τώρα καταλύουν και το Σύνταγμα της χώρας. Μόνη ελπίδα είναι να παραδεχτούμε ,όλοι, ότι χάσαμε αυτό το στοίχημα και να βάλουμε ένα άλλο .....
πηγη 24h.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου