Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

«Έλληνες, το πάρτι τελείωσε!»

Με αρκετή δόση ειρωνίας και σαρκασμού γερμανός σχολιαστής αναφέρεται στα κοινωνικά κινήματα στην Ελλάδα που αντιδρούν στην οικονομική πολτική της κυβέρνησης. Ο Andreas Theyssen σε άρθρο με τίτλο «Έλληνες, το πάρτι τελείωσε!» γράφει ότι οι Έλληνες τον εκνευρίζουν με την συμπεριφορά τους, αντιλαμβάνεται όμως πως ο εγωκεντρισμός είναι χαρακτηριστικό του Homo sapiens.
Αποδίδει την κρίση του Ευρώ στο ότι η Ελλάδα δεν έκανε στην οικονομική της πολιτική επί χρόνια αυτά που έπρεπε, ενώ και η Ευρώπη έκανε πως δεν βλέπει.


Ο αρθρογράφος αναρωτιέται:
Αντί των «τόσο δημιουργικών» ιδεών όσον αφορά τις διαμαρτυρίες, γιατί δεν υπάρχει έκφραση αποδοκιμασίας για τη φοροδιαφυγή και τη διαφθορά;
Γιατί π.χ. δεν διοργανώθηκε ποτέ διαμαρτυρία κάτω από την Ακρόπολη, στην οποία να προσέλθουν όλοι οι Έλληνες και να αποθέσουν σε κουβά όλα τα χρήματα που έχουν κερδίσει από την φοροδιαφυγή;
«Όπως είπα: δεν θέλουμε να σας στερήσουμε την απόλαυση στην διαμαρτυρία, αγαπητοί Έλληνες. Κάπως πρέπει τελικά να αντιδράσετε, όταν τα κακά νέα για μήνες έρχονται το ένα πίσω από το άλλο. Αλλά μην ξεχάσετε παρακαλώ να ασχοληθείτε και με τα σωστά θέματα.
Και πέρα από αυτό, αγαπητοί Έλληνες, θα ήταν καλό αν αρχίζατε να συνειδητοποιείτε ότι επί πολλά χρόνια ‘κάνατε πάρτυ’, περνάγατε καλά και ζούσατε πάνω από τις δυνατότητές σας.
Αλλά τώρα τελείωσε το πάρτυ και, αρχίζει - όπως μετά από κάθε γιορτή – η ώρα να καθαριστεί το σπίτι. Σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία.», καταλήγει ο Theyssen.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου