Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

προσεχτε που καταληγει αυτο το αρθρο του John Lanchester!!!!!




Οι ξένοι στον κόσμο των χρημάτων που αρχίζουν να ενδιαφέρονται για αυτό σύντομα παρατηρήσετε ότι τα περισσότερα από τα πράγματα που συναγερμού και οργή το ευρύτερο κοινό δεν έχει ληφθεί από μυημένοι να είναι απόλυτα ρουτίνα και μέτριος. Εξετάστε τα ποσά που οι τραπεζίτες να πληρωθώ, ή η διασπαστική επίδραση του ζεστού χρήματος zipping σε όλο τον κόσμο με το πάτημα ενός κουμπιού, ξηλώνοντας τις βιομηχανίες και το σύνολο της οικονομίας κατά βούληση. Για να moneymen, αυτά είναι απλά Givens του πώς λειτουργεί ο κόσμος, και πρέπει να γίνει αποδεκτή, ελλείψει ενός αξιόπιστου σχεδίου για να πάει μακριά για να βρει ένα νέο σύστημα σε άλλο πλανήτη.
Μιά φορά σε μια μεγάλη στιγμή, όμως, συμβαίνει κάτι που ανατρέπει το βρόχο, και έχει την moneymen περισσότερο φοβισμένη από ό, τι τους υπόλοιπους από εμάς. Αυτό συνέβη στα τέλη του 2007, όταν η πιστωτική κρίση άρχισε, και αυτό συμβαίνει ξανά τώρα. Η αιτία είναι η κρίση που πλήττει το ευρώ, καθώς και ο κίνδυνος ότι οι οικονομικές δυσκολίες των δεκαεπτά χώρες της ευρωζώνης θα διαλύσει την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η προοπτική κάποτε έμοιαζε με κινδυνολογίες φαντασίας. Σήμερα, είναι κάτι που λογικό οι άνθρωποι βλέπουν ως δυνατότητα-και αν δεν συμβεί αυτό θα προκαλέσει οικονομική σπασμός που θα έκανε την κατάρρευση της Lehman Brothers να φαίνεται σαν μια βόλτα με το θέμα-πάρκο.
Η γενεσιουργός αιτία της σημερινής κρίσης είναι η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα. Το ελληνικό κράτος, αφού στηρίχθηκε για πολλά χρόνια του δανεικού χρήματος και σε μεγάλο βαθμό δόλια οικονομικά δεδομένα, δεν μπορεί να καλύψει τα χρέη της, τα οποία πλησιάζουν το μισό τρισεκατομμύριο δολάρια-πολλά χρήματα για μια χώρα με πληθυσμό από έντεκα εκατομμύρια. Ως αποτέλεσμα, η Ελλάδα αγγίζει τα όρια για μια πληρωμή του χρέους της. Το μόνο ερώτημα είναι αν η προεπιλογή θα είναι ομαλή, αμβλύνονται από δάνεια από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, καθώς και με ευκαιρίες για την επιβολή απώλειες προς τους κατόχους ομολογιών, κατ 'ευφημισμό γνωστό ως "περικοπές", στη θέση του. Αν δεν είναι, η αλληλουχία των γεγονότων θα είναι χαοτική και αυτοσχέδια, και είναι σχεδόν βέβαιο ότι περιλαμβάνουν την έξοδο στην Ελλάδα από τη ζώνη του ευρώ και ενδεχομένως και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
antistasiaka nea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου