Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2011

Στη δικαιοσύνη προσφεύγει η ΕΡT.Θα μηνύσει blogs για παραποίηση τίτλων του κεντρικού της δελτίου
Την έντονη διαμαρτυρία της και την πρόθεσή της να κινηθεί νομικά έκανε γνωστή η διοίκηση της ΕΡΤ, με αφορμή την παραποίηση τίτλων του κεντρικού τηλεοπτικού δελτίου της Τετάρτης.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της ΕΡΤ: «Μια πρωτοφανή αθλιότητα σε βάρος της ΕΡΤ, διέπραξαν σήμερα «άγνωστοι», που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία ιστοτόπων δικτύωσης (blogs), παραποιώντας με δόλιο τρόπο – μέσω φωτομοντάζ – τίτλο του χθεσινού κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΝΕΤ (Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011) στις 21:00.

Η αήθης αυτή ενέργεια, που έρχεται σε μια κρίσιμη περίοδο για το χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, φανερώνει το ποιόν των συγκεκριμένων ανθρώπων και το πώς αντιλαμβάνονται τις αρχές της Ελευθερίας του Τύπου, της Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας και της Δημοκρατίας».

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι: «Η ΕΡΤ Α.Ε. θα προσφύγει στην ελληνική δικαιοσύνη, ώστε να αποκαλυφθούν και να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι αυτής της απάτης σε βάρος των Ελλήνων πολιτών και των εργαζομένων της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, με τη δουλειά των οποίων δεν μπορεί να παίζει κανείς. Εξάλλου, για κάθε κακόπιστο, και αυτό το δελτίο Ειδήσεων έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο, στον κεντρικό ιστότοπο της ΕΡΤ www.ert.gr.

Αγωγή και μήνυση θα καταθέσουν ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Α.Ε. κ. Λάμπης Ταγματάρχης, ο Γενικός Διευθυντής Ενημέρωσης κ. Βασίλης Μπίτσης, ο Διευθυντής Ειδήσεων κ. Γιώργος Κογιάννης και η δημοσιογράφος – παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΝΕΤ κυρία Έλλη Στάη.


Η εικόνα που κυκλοφόρησε στα blogs

1 σχόλιο:

  1. ΜΜΜΜ απο τυχη δεν το δημοσιευσαμε .λεω ομως μηπως αποδειχθει στο τελος οτι δεν ειναι μονταζ λεω μηπως .θα ημαστε σε αναμονη

    ΑπάντησηΔιαγραφή