Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Επιστολή-σοκ προς τους Αγανακτισμένους: «Θα σας πάρουμε τις δουλειές»



Ένα φυλλάδιο που μοιράστηκε στους Αγανακτισμένους της Νέας Υόρκης έχει σηκώσει θύελλα αντιδράσεων καθώς οι συγγραφείς, που υποτίθεται ότι είναι εργαζόμενοι στην Wall Street, επιτίθενται και υβρίζουν χυδαία τους Αγανακτισμένους ενώ ούτε λίγο ούτε πολύ απειλούν ότι θα τους πάρουν τις δουλειές...


«Είμαστε στην Wall Street. Είναι η δουλειά μας το να βγάζουμε λεφτά. Είτε πρόκειται για εμπορεύματα, μετοχές, ομολόγα, ή κάποια υποθετικά ψεύτικα χαρτιά, δεν έχει σημασία.

 
Θα εμπορευόμασταν και κάρτες του μπέιζμπολ, εάν ήταν επικερδείς. Δεν άκουσαμε την Αμερική να παραπονιέται όταν η αγορά εκτινασσόταν και το 401k (συνταξιοδοτικό πρόγραμμα) διπλασιαζόταν κάθε 3 χρόνια. Ακριβώς όπως και στα τυχερά παιχνίδια, δεν έχετε πρόβλημα μέχρι να χάσετε. 


Δεν ακούσαμε κανέναν να πηγαίνει στους Ανώνυμους Τζογαδόρους επειδή κέρδισε πάρα πολλά στο Λας Βέγκας.

Τώρα λοιπόν που η αγορά τα έκανε σκατά, ακόμα και να υπάρχει μια κάποια βελτίωση, η κυβέρνηση και ο μέσος Τζο, ψάχνουν τον αποδιοπομπαίο τράγο. Ο Θεός ξέρει, πως πάντα υπάρχει ένας. Λοιπόν, εδώ είμαστε.


Εμπρός λοιπόν, συνεχίστε να μας κατηγορείτε, αλλά το μόνο που θα καταφέρετε είναι να βλάψετε τους εαυτούς σας. Τι θα συμβεί όταν θα χάσουμε τις δουλείες μας στην Wall Street; 


Μαντέψτε, θα πάρουμε τη δική σας δουλειά. 



Εμείς σηκωνόμαστε στις 4 τα ξημερώματα και δουλεύουμε μέχρι τις 10 το βράδυ ή και περισσότερο. Εμείς δεν έχουμε συνηθίσει να πηγαίνουμε για κατούρημα όταν έχουμε δουλειά. Δεν μας παίρνει παραπάνω από μία ώρα να φάμε κολατσιό. Δεν απαιτούμε καμία ένωση. Δεν παίρνουμε σύνταξη στα 50. Τρώμε ό, τι σκοτώνουμε και εάν το μόνο που μας απέμεινε να φάμε είναι στο δικό σας πιάτο, θα το φάμε και αυτό.


Χρόνια τώρα οι εκπαιδευτικοί και άλλα συνδικάτα εργασιας μας κορόιδευαν. Είμασταν πολύ απασχολημένοι με τη δουλειά μας για να το προσέξουμε. Νομίζετε πως θα δυσκολευτούμε να διδάξουμε παιδάκια της τρίτης δημοτικού, ή να γίνουμε τοπογράφοι; Θα σας πάρουμε τις καλοπληρωμένες δουλείες σας με την θητεία 4μηνης κλάψας για τον τόσο μικρό μισθό που παίρνετε. Δεν θα σας κουβαλάμε πια στις πλάτες μας. Τα λεφτά σας ήταν τα λεφτά μας. Τα ξοδέψατε. Όταν είμαστε «στεγνοί» από χρήματα, το ίδιο θα παθαίνετε και εσείς.


Η διαφορά είναι πως εσείς επιβιώνατε με αυτό, ενώ εμείς χαιρόμασταν. H κυβέρνηση Ομπάμα και η Δημοκρατική Εθνική Επιτροπή θα μπορούσαν να προσπαθήσουν να μας διώξουν από την κορυφή της πυραμίδας, αλλά θα τους πονέσει κολασμένα όταν οι χοντροί μας κώλοι προσγειωθούν πάνω στη μεσαία τάξη της Αμερικής σπρώχνοντάς την προς τον πάτο.


Δεν είμαστε δεινόσαυροι. Είμαστε πιο έξυπνοι και άγριοι και θα επιβιώσουμε.»

24gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου