Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Ιταλία: Όσο καθυστερούμε, κινδυνεύουμε να χρεοκοπήσει η Ελλάδα

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, Φράνκο Φρατίνι, σε σημερινές του δηλώσεις τονίζει την αναγκαιότητα άμεσης αποδέσμευσης του πακέτου βοηθείας προς τη χώρα μας.

"Ανεξάρτητα από το αν η νέα Σύνοδος αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης - ορισθεί, τελικώς, στις 23 Οκτωβρίου ή την επόμενη εβδομάδα - το σημαντικό είναι να υιοθετηθούν συγκεκριμένα μέτρα και να διακηρυχθεί επίσημα αλλά και με ακριβή τρόπο, πότε θα αποδεσμευθεί το πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα", τόνισε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών στην διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας Ιl Sole 24 Ore.
Σχετικά με την χθεσινή συνάντηση Μέρκελ -Σαρκοζί ο Φ. Φρατίνι δήλωσε πως: "Ειλικρινώς, δεν καταλάβαμε ποια ήταν η ουσία της. Δεν κοινοποιήθηκε κάποια δημόσια ατζέντα και δεν ξέρουμε ούτε αν υπήρξε ατζέντα ουσίας".
Ενώ σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα "Λα Ρεπούμπλικα", ο Ιταλός υπουργός υπογράμμισε ότι: "θα ήταν πολύ καλύτερο να δοθεί νέα ώθηση σε μια λαμπρή κοινοτική μέθοδο, ώστε να καθίσουν όλες οι χώρες γύρω από το τραπέζι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, χωρίς να χάνουμε όλο αυτό τον χρόνο και να κινδυνεύουμε να χρεοκοπήσει η Ελλάδα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου