Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

TREIS LALOYN KAI DYO XOREYOYN!!!!!!!!

Το μήνυμα του πρωθυπουργού για την 28η Οκτωβρίου

«Πριν από 71 χρόνια, το 1940, εκφράσαμε όλοι μαζί την αποφασιστικότητά μας να πούμε όχι σε μια εύκολη επιλογή. Αποφασίσαμε να πολεμήσουμε για την ελευθερία, την ειρήνη και την αξιοπρέπεια, αντί να σταθούμε στην άκρη της Ιστορίας.

Μαζί με ολόκληρο τον υπόλοιπο κόσμο, που στάθηκε απέναντι στις δυνάμεις του άξονα, δώσαμε έναν σκληρό πόλεμο, πληρώσαμε υψηλό κόστος για την αντίστασή μας, αλλά στο τέλος καταφέραμε να νικήσουμε και να εδραιώσουμε την ειρήνη και τη σταθερότητα σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ο ηρωισμός και η αυταπάρνηση των Ελλήνων κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, έγιναν αντικείμενο διεθνούς θαυμασμού. Ήταν όμως αυτή μας η επιλογή, που τελικά χάραξε μια δύσκολη πορεία αγώνων, αλλά και μία διαδρομή κατάκτησης της προόδου για τις επόμενες δεκαετίες.

Η Ευρώπη και η Ελλάδα, βίωσαν έκτοτε την πιο μακρά δημιουργική περίοδο της ιστορίας τους.
Οι ομοιότητες της περιόδου εκείνης με τη σημερινή, είναι πολλές.

Όπως τότε, έτσι και σήμερα, δίνουμε έναν μεγάλο αγώνα. Όχι πια στο πεδίο των πολεμικών μαχών, αλλά σε ένα νέο, δύσκολο, σκληρό και πολυσύνθετο πεδίο, σε μια παγκόσμια οικονομία, όπου το διακύβευμα είναι να αλλάξουμε όλα εκείνα που μας κράτησαν δέσμιους για χρόνια στη στασιμότητα, μας καθήλωσαν ως κοινωνία, περιθωριοποίησαν τις παραγωγικές και δημιουργικές μας δυνάμεις.

Να αλλάξουμε όλα εκείνα που μας οδήγησαν σε μια κρίση ηθική, κοινωνική, πολιτική, και εν τέλει σε μια άνευ προηγουμένου οικονομική κρίση.

Όπως τότε, έτσι και σήμερα, καταβάλουμε πολύ μεγάλες και δύσκολες προσπάθειες. Και είμαι βέβαιος ότι, όπως τότε, έτσι και σήμερα, δουλεύοντας όλοι μαζί θα γράψουμε άλλη μια λαμπρή σελίδα στην ιστορία μας. Γιατί και σήμερα, απορρίπτουμε την εύκολη επιλογή. Και δίνουμε τον δικό μας μεγάλο αγώνα.

Έναν αγώνα που αποτελεί φόρο τιμής σε όσους αγωνίστηκαν για την ελευθερία μας, αλλά και ένδειξη σεβασμού στην ύπαρξή μας, στο κοινό μας μέλλον, που διαμορφώνουμε με αξιοπρέπεια, πατώντας στις δικές μας δυνάμεις.
Χρόνια Πολλά σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου