Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Καυγάς Β. Παπανδρέου και Μ. Κεφαλογιάννη στη Βουλή


«Βαριές» κουβέντες αντάλλαξαν σήμερα στη Βουλή η πρόεδρος της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων Βάσω Παπανδρέου με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη, μετά την τοποθέτηση του Ε. Βενιζέλου για τον προϋπολογισμό.

Ο καυγάς ξεκίνησε όταν επενέβη ο κ.Κεφαλογιάννης ενοχλημένος από τα όσα επέρριψε ο υπουργός Οικονομικών στη Ν.Δ, την οποία κατηγόρησε για πολιτικό θράσος με το "να εμφανίζεται ως λύση στο πολιτικό πρόβλημα της χώρας".

Η Β. Παπανδρέου ισχυρίζεται ότι ο Μ.Κεφαλογιάννης την απείλησε προσωπικά λέγοντας της "φύγε από εδώ να μην σε πλακώσω". Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ αρνείται κάτι τέτοιο.
"Θα γίνεις πρόεδρος καμιά φορά;", είπε ο Μ.Κεφαλογιάννης για να πάρει την απάντηση: "Τραμπούκος σαν εσένα δεν πρόκειται να γίνω…"
" Απαράδεκτο…να είστε σοβαρή...αν δεν μπορείτε να διευθύνετε τη συζήτηση να σηκωθείτε να φύγετε από το έδρανο και να προεδρεύσει κάποιος άλλος. Είστε η χειρότερη πρόεδρος της επιτροπής οικονομικών υποθέσεων", είπε στη συνέχεια ο βουλευτής της Ν.Δ.
Η Β.Παπανδρέου απάντησε:  "Ό,τι λέει ο κ. Κεφαλογιάννης δεν με ενδιαφέρει", και εκείνος με τη σειρά του είπε πως δεν την υπολογίζει. "Να είστε σοβαρή και όχι Βάσω Παπανδρέου", της είπε ο Μ.Κεφαλογιάννης.
Η κουβέντα όμως προχώρησε περαιτέρω, παρά την παρέμβαση και του Φ.Σαχινίδη που ζήτησε να διαγραφούν από τα πρακτικά τα όσα ειπώθηκαν, και έτσι ο Μ. Κεφαλογιάννης συνέχισε λέγοντας "Είναι δυνατόν να λέει σε μένα 'δεν πας στο διάολο ρε μ...".
Απαντώντας η Β. Παπανδρέου είπε ότι δεν μπορεί να δέχεται μέσα στη Βουλή απειλές και τσαμπουκάδες και ζήτησε από τη Ν.Δ να "μαζέψει" τον Μ.Κεφαλογιάννη. "Δεν είναι δυνατόν όταν είναι εδώ να δημιουργεί πάντα πρόβλημα.", είπε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, που δεν είναι η πρώτη φορά που διασταυρώνει τα ξίφη της με τον συγκεκριμένο βουλευτή της Ν.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου