Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με..τρεις και εξήντα.



Αφού δεν βγήκαν και..χρεωμένοι, πάλι καλά.
Δείτε εδώ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Μισθός δημοσίου υπαλλήλου 34,78 ευρώ... Μία γυναίκα υπάλληλος παρέδωσε στην εφημερίδα "Κόσμος" της Πάτρας, το χαρτί της μισθοδοσίας της όπου γράφει πως κάνει να ..λαμβάνειν μισθό μόλις... 34,78 ευρώ! Πρόκειται για εργαζόμενη στην Πολεοδομία της Πάτρας. Ο κανονικός μισθός της
ανέρχεται (όπως άλλωστε αναγράφεται και στο έγγραφο που παρουσιάζουμε) στα 1.251,44 ευρώ, διότι την τελευταία διετία πληρώνει τις δόσεις για ένα δάνειο που είχε πάρει. Κάθε δόση ανέρχεται στα 400 ευρώ περίπου για κάθε μήνα και αυτό το χρηματικό ποσό αφαιρείτο από τη μισθοδοσία της. Δηλαδή από τα 1.251,44, οι αποδοχές της έπρεπε να είναι γύρω στα 850 ευρώ. Όμως είναι και οι νόμιμες κρατήσεις (ασφάλιση κ.λπ.) αλλά τον προηγούμενο μήνα προστέθηκαν και οι μειώσεις που η τρόικα αποφάσισε να γίνουν σε όλο τον δημόσιο τομέα. Έτσι οι συνολικές κρατήσεις στη συγκεκριμένη περίπτωση αγγίζουν, όπως φαίνεται στη μισθοδοσία, τα 1.21674 ευρώ. Και το τελικό πληρωτέο ποσό δεν ξεπερνά τα... 34,78 ευρώ! Τώρα το πώς θα ..ζήσει; με δανικά όπως το κράτος.
Έτερος Λιμενικός που υπηρετεί στο κεντρικό λιμεναρχείο της Πάτρας, πήρε... 88 ολόκληρα ευρώ! Παρέλαβε το ενημερωτικό χαρτί της μισθοδοσίας του, με το οποίο τον ενημέρωναν ότι το καθαρό πληρωτέο χρηματικό ποσό από το μισθό του για τον προηγούμενο μήνα ανέρχεται στα... 88,50 ευρώ! Είχαν συμπεριλάβει όλες τις κρατήσεις και τις... τροϊκανές μειώσεις αποδοχών και ο ίδιος τώρα έχει περιέλθει σε πραγματική απόγνωση. Ήδη χρωστάει το ενοίκιο 400 ευρώ για το σπίτι του, ενώ είναι πατέρας ενός παιδιού και αναγκάστηκε να... βγει για δανεικά σε φίλους και γνωστούς ώστε να καλύψει υποχρεώσεις!
http://nonews-news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου