Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

"Αν δεν βρούμε λύση το ευρώ τελείωσε"


Αμεσες και οριστικές λύσεις καλούνται να δώσουν οι ευρωπαίοι ηγέτες για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη. Εκκληση Ρεν για πειστικό πακέτο μέτρων - Φόβοι Κοέλιο οτι μπορεί να έρθει το τέλος της ΕΕ.

Μέσα σε αυτές τις πέντε μέρες, οι ευρωπαίοι ηγέτες θα πρέπει να βρούν λύσεις για την κρίση χρέους που μαστίζει την ευρωζώνη και να διασφαλίσουν το μέλλον της.

Ο ευρωπαίος επίτροπος Ολι Ρεν μέσω του Reuters με δυο λόγια περιέγραψε ουσιαστικά της κρισιμότητα της κατάστασης και ζήτησε ένα “πειστικό πακέτο μέτρων”: “Αυτή την εβδομάδα διακυβεύονται το σταθερό μέλλον του ευρώ και κατά συνέπεια η οικονομική ανάκαμψη και η απασχόληση. Αυτό δημιουργεί την ανάγκη για την υιοθέτηση ενός πειστικού πακέτου μέτρων από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο" είπε.

Μέρκελ και Σαρκοζί θα συναντηθούν τη Δευτέρα στο Παρίσι για την τελική διαμόρφωση της πρότασής τους πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης και της Παρασκευής. Στο τραπέζι θα βρεθεί η θεσμική κατοχύρωση της δημοσιονομικής πειθαρχίας, μέσω του ελέγχου των εθνικών προϋπολογισμών και των αυτόματων κυρώσεων σε όσους δεν τηρούν τους κανόνες.

Ο πορτογάλος πρωθυπουργός Κοέλιο, μέσω τις εφημερίδας Publico, προειδοποίησε σε δραματικούς τόνους για το μέλλον της ΕΕ, λέγοντας πως αν δεν βρεθεί λύση στην κρίση χρέους, θα μπορούσε να έρθει το τέλος της ΕΕ. O Κοέλιο θεωρεί απαραίτητη μια πολύ ισχυρή απάντηση στη συστημική, όπως την χαρακτήρισε, κρίση χρέους και η λύση, όπως είπε, θα πρέπει να ανταποκρίνεται στην ανάγκη για οικονομική και πολιτική ένωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου