Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Πόσο θα κρατήσει η Βαβέλ;


s
aρισταρχος
Αφού επί μία και πλέον εικοσαετία, μεθοδευμένα, κατάφεραν να υπερχρεώσουν πολίτες και χώρες, ήρθαν τώρα και πατώντας φρένο απαίτησαν.
Σ’ αυτήν την εικοσαετία παράλληλα με τα δάνεια δώσαν επιδοτήσεις για ξήλωμα αμπελώνων, για πολύχρονες αγραναπαύσεις. Έκλεισαν με τον ένα ή άλλο τρόπο όλες σχεδόν τις βαριές βιομηχανίες. Έκλεισαν σχεδόν όλα τα ζαχαρουργεία, έφτασε η χώρα μας να μην παράγει ούτε τσατσάρες.  Να εισάγουμε τα πάντα. Ακόμα και πατάτες!
Πλημμύρισε η Ελληνική αγορά με Γερμανικά μαγαζιά … παντοπωλεία! Σε τέτοιο σημείο, που αρχίσαμε να ξύνουμε τα κεφάλια μας και να αναρωτιόμαστε πόθεν θα εξεβρεθούν τόσοι πελάτες, τόσα λεφτά.

Τώρα άρχισαν να φωτίζονται όλα. Άναψε ο προβολέας της Βέρμαχτ. Και τα φώτισε όλα. Παρέσυρε σ’ αυτή την δύνη και τον ευπατρίδη εκ Θεσσαλονίκης και πρόεδρο της Γαλλίας. Έγιναν οι δυό τους αχταρμάς ώστε να τους αποκαλούν Μερκοζύ, και πήραν φόρα να κατακτήσουν μια εξαθλιωμένη οικονομικοπολιτικά Ευρώπη. Άνοιξαν τις κερκόπορτες, και κάναν σήμερα γιουρούσι. Αν έχεις αποκλίσεις από τον προϋπολογισμό, από τ’ αυτί και στο δικαστήριο για τιμωρία.
Έτσι έγινε το πείραμα με μας. Εθνικό εξευτελισμό, τιμωρία που οι φωστήρες της οικονομίας μας την μετακύλισαν στον απλό λαό. Και η ευφυΐα του ευφυούς και ευτραφούς τόκανε χρέος μας και καθόλα νόμιμο. Το νόμιμο βέβαια, δεν είναι και ηθικό.
Δες Μερκοζύ, προσκυνώ την χάρη σου και πεινάω και κουρέλια φοράω. Είμαι καλό παιδί; Ρίξε το ξεροκόμματο. Όχι για μένα. Για τους έχοντες και κατέχοντες. Αυτοί θα επιζήσουν να γράψουν την λαμπρή ιστορία διάσωσης της χώρας από 300 ρετάλια.
Αν ήθελαν να σώσουν την  Ευρώπη με ισότιμα μέλη Γερμανούς και όλους τους άλλους των 26 χωρών θα έκαναν κάτι απλό. Ναι είναι απλό.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ
Ευρωπαϊκό σύνταγμα και βοήθεια, για εξυγίανση οικονομική όλων των χωρών και ύστερα δημοσιονομικούς κοινούς κανόνες. Αυτός ο τόπος έχει σύνορα που είναι και δικά σου. Τα φυλάω εγώ και πληρώνω εγώ για τα όπλα που μου πουλάς, και συ μου λες πως είμαι ανάξιος και τεμπέλης. Αλλά ο κλέφτης κι ο απατεώνας είσαι εσύ κύριε/α Μερκοζύ. Μου κλέβεις την Εθνική μου κυριαρχία και μου πουλάς παραμύθι για εταιρικότητα την στιγμή που η σχέση μου μαζί σου τα επόμενα 50 χρόνια είναι καθαρά δουλική.
Ο Σαρκοζύ, προφανώς  συναινεί  γιατί έχει επερχόμενες εκλογές. Σύντομα η Γερμανία θα αποσχιστεί και θα μείνει μόνη και κυρίαρχη στην Ευρώπη. Ότι δεν κατάφερε με δύο πολέμους, θα το καταφέρει στο οικονομικό μέτωπο εν ου παικτοίς.
Ο ευφυής μας οικονομολόγος βρήκε και την λύση με το σύνταγμα. Άρθρο 28 .
1. Oι γενικά παραδεγμένoι κανόνες τoυ διεθνoύς δικαίoυ, καθώς και oι διεθνείς συμβάσεις, από την επικύρωσή τoυς με νόμo και τη θέση τoυς σε ισχύ σύμφωνα με τoυς όρoυς καθεμιάς, απoτελoύν αναπόσπαστo μέρoς τoυ εσωτερικoύ ελληνικoύ δικαίoυ και υπερισχύoυν από κάθε άλλη αντίθετη διάταξη νόμoυ.
H εφαρμoγή των κανόνων τoυ διεθνoύς δικαίoυ και των διεθνών συμβάσεων στoυς αλλoδαπoύς τελεί πάντoτε υπό τoν όρo της αμoιβαιότητας.

Ψήφο με πλειοψηφία 180 ψήφων, υπερνόμος και πάει τέλειωσε.
Δεν μπορώ να καταλάβω ποια οράματα βλέπει ο Βενιζέλος σ’ αυτή την Αμερικανογερμανική προοπτική με Ευρωπαϊκή προβιά.
Νομίζετε ότι ότι ο Κάμερον είναι βλάκας. Όχι, αλλά πρώτα τον ενδιαφέρει η Αγγλία και οι Άγγλοι και ύστερα οι ημέτεροι.
Για ρίξτε μια ματιά στους γείτονες με τον Ερντογάν. Σε δέκα χρόνια έκανε την Τουρκία αγνώριστη. Αλλά τι να κάνουμε, χρειάζονται ούμπαλα. Όχι -άκια.

 http://www.ramnousia.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου