Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Νέα τουρκικά ρεπορτάζ για τη φτώχεια των Ελλήνων


Σε αγαπημένο θέμα των τουρκικών ΜΜΕ τείνει να αναδειχθεί η οικονομική κρίση που πλήττει την Ελλάδα καθώς καθημερινά είναι πλέον τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στα προβλήματα των ελλήνων. Αυτή τη φορά στα σενάρια της κρίσης η εφημερίδα Χουριέτ ενέπλεξε και την Κύπρο καθώς στο ρεπορτάζ της αναφέρει πως...«για πρώτη φορά ο μικρός αδερφός, ο Ελληνοκυπριακός τομέας, στέλνει βοήθεια σε τρόφιμα στην Ελλάδα».



Σύμφωνα με το τουρκικό δημοσίευμα μία ενορία της Λευκωσίας και συγκεκριμένα η εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα συγκέντρωσε τρόφιμα με σκοπό να μοιρασθεί σε οικογένειες στην Ελλάδα που έχουν χτυπηθεί από την φτώχεια.

«Μετά από έκκληση της εκκλησίας του Αγίου Παντελεήμονα που βρίσκεται στο νότιο μέρος της Λευκωσίας συγκεντρώνεται βοήθεια σε τρόφιμα όπως ρύζι και μακαρόνια που σχεδιάζεται να σταλούνε -πάλι μέσω της εκκλησίας- στην Ελλάδα. .

Η βαριά οικονομική κρίση στην Ελλάδα επηρέασε πολύ βαριά κάθε τομέα, από τους εκατομμυριούχους μέχρι τους φτωχούς».
Στο δημοσίευμα της Χουριέτ γίνεται αναφορά και σε πρόσφατο ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας Μπίλντ, η οποία είχε δημοσιεύσει είδηση σχετικά με την πλέον ηλικιωμένη απόγονο της οικογένειας Ωνάση, την Όλγα Ωνάση, η οποία σύμφωνα με τους γερμανούς «επιβιώνει πλέον με τρόφιμα που παίρνει από την εκκλησία, καθώς και από τα σκουπίδια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου