Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Η Τρόικα έλεγε: «Μου χρειάζονται ακόμη 352 εκατομμύρια ευρώ, κόψτε το κεφάλι σας να τα βρείτε».From HEIL GAP ( or mind the GAP )

Θα σας παρουσιάσουμε ένα μέρος του Ρεπορτάζ 1/3/2012 της Nathalie Dubois, ειδικής απεσταλμένης στην Αθήνα και του Phlippe Cergel από τη Γαλλική εφημερίδα LIBERATION .

Η φωτογραφία που έκανε το γύρο του κόσμου : Με το κορμί στο κενό , κρεμασμένο από τον τρίτο όροφο του γραφείου της, η Χρυσούλα απειλούσε επί ώρες να πέσει.
Η μηχανικός αυτή, μόλις είχε μάθει την κατάργηση του ΟΕΚ, του οργανισμού κοινωνικής κατοικίας στον οποίο εκείνη και ο άντρας της δούλευαν.
Η αγωνία της είναι ότι δεν θα μπορεί πια να πληρώνει τη θεραπεία του παιδιού της που πάσχει από σοβαρή ασθένεια στο συκώτι.    Το δράμα αποφεύχθηκε, αλλά οι 700 εργαζόμενοι του ΟΕΚ συνεχίζουν την απεργία τους.

«Είμαστε το τελευταίο οχυρό μιας κοινωνικής πολιτικής που καταρρέει.
Η κυβέρνηση κατήργησε τα πάντα, δεν απομένουμε παρά εμείς», καταγγέλλει ο αρχιτέκτονας Χάρης Γουβόπουλος.
Ο Ηλίας Αθανασίου, Πρόεδρος του Σωματείου, μας λέει: «Ο ΟΕΚ χάθηκε στις 9 Φεβρουαρίου στις 5 το πρωί, κατά την έσχατη διαπραγμάτευση.

Η Τρόικα έλεγε: «Μου χρειάζονται ακόμη 352 εκατομμύρια ευρώ, κόψτε το κεφάλι σας να τα βρείτε».

Να το αποτέλεσμα αυτής της εγκληματικής συνεργασίας των νάνων της ελληνικής πολιτικής και των γιγάντων της Τρόικα (του κατάπτυστου τρίο των οικονομικών διαχειριστών που απαρτίζουν η Κομισιόν, η Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα και το ΔΝΤ)».

Στην κιμαδομηχανή. ……… αλλά επιτέλους …… ας μάθουμε το επιπλέον κίνητρο αντίδρασης για τους εργαζόμενους του ΟΕΚ:

«Ο Οργανισμός αυτός, ο μόνος που κατασκευάζει κοινωνική κατοικία στην Ελλάδα, δεν κοστίζει τίποτε στον κρατικό προϋπολογισμό, αφού χρηματοδοτείται αποκλειστικά από εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών.»

Όμως, απέναντι σε ένα αδιάλλακτο Eurogroupe, η Αθήνα κατακρεουργεί αδιακρίτως τα παιδιά της .
Άλλωστε, τέσσερα μέλη της κυβέρνησης Παπαδήμου παραιτήθηκαν προκειμένου να μην επικυρώσουν τις 50 σελίδες με τους όρους που ετίθεντο για τη χορήγηση του δεύτερου διεθνούς δανείου των 130 δις ευρώ που υποτίθεται ότι θα σώσει τη χώρα από την άμεση χρεοκοπία.

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ …… ΑΛΛΩΣΤΕ ΜΗΠΩΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ;
HEIL GAP (or mind the GAP)

Υ.Γ.
Ε … αφού τον ξέρετε τώρα τον HEIL GAP …. Ήταν ποτέ δυνατόν να το αφήσει ασχολίαστο :
Ο χονδροβενιζελος ή …. η χονδρόμπαλος σαρξ …. για να πάρει το «στραβο-υποβρύχιο» του ….. δικαιολογήθηκε προχθές στην βουλή …. ότι δεν μπορεί να κλείσει το ναυπηγείο …. προσθέτοντας έτσι και άλλους ανέργους στον ατελείωτο κατάλογο της νεοφιλελεύθερης λίστας του υπουργείου «ΑΝΕΡΓΙΑΣ».

Κατά τα αλλά όμως «ο φούσκας» …. δεν διστάζει να απολύσει 150.000 Έλληνες συμπολίτες μας !
Χμ …… καλά τώρα δεν αναφερόμαστε στους εργαζομένους στον ……ΟΕΚ …….
ΑΥΤΟΥΣ …. « Ο ΜΑΥΡΟΣ ΠΙΤ » ΤΟΥΣ ΑΠΕΛΥΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΛΕΨΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ …
HEIL ΧΟΝΔΡΟΜΠΑΛΗ ΣΑΡΚΑ

1 σχόλιο:

 1. KAI EDO SE ALLOUS FILOUS MOU GIA NA EIMAI DIKAIOS ME OLOUS

  .......................
  « ΤΟ PSI ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΕ ΣΕ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΜΕ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ EMEA »

  http://1greek.wordpress.com/2012/03/09/%CF%84%CE%BF-psi-%CE%B5%CE%BE%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CF%87%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CF%83%CE%B5-%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF-%CE%B3%CE%B5%CE%B3%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CF%83/

  http://www.netnewsgr.gr/2012/03/psi-emea.html

  From HEIL GAP ( or mind the GAP )

  ΑπάντησηΔιαγραφή