Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ παραμένει, προειδοποιεί η BlackRock - Τρεις οι μεγάλες πηγές ανησυχίες για τις αγορές, με πρώτο το ελληνικό ζήτημα...Ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ δεν έχει πλήρως εξαλειφθεί, προειδοποιεί ο Bob Doll της BlackRock, λίγα 24ωρα μετά την έγκριση της νέας δανειακής σύμβασης της Ελλάδας και την ολοκλήρωση του σχεδίου αναδιάταξης του χρέους (PSI+).
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, η Ελλάδα πιθανότατα θα αναγκαστεί να αποχωρήσει από την Ευρωζώνη, καθώς το νέο πακέτο διάσωσης της χώρας δεν προσφέρει τίποτα περισσότερο από λίγο χρόνο ακόμη...
Κατά τον Doll ο κίνδυνος αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ αποτελεί μια από τις κύριες πηγές ανησυχίας για τους επενδυτές, που απειλεί την ανοδική πορεία των διεθνών χρηματιστηρίων.
Τι άλλο όμως απειλεί τις διεθνείς αγορές, πέραν της ελληνικής περίπτωσης; H συνεχής αύξηση του ισολογισμού της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και το αποτέλεσμα των εκλογών στις ΗΠΑ, απαντά κατηγορηματικά.
Ο Doll εκτιμά πως η ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας θα συνεχίσει σταδιακά να κερδίζει έδαφος, καθώς τα επίπεδα του πληθωρισμού σε διεθνές επίπεδο κρίνονται ελεγχόμενα, αφού οι κεντρικές τράπεζες ανά τον κόσμο έχουν επικεντρωθεί σε μια εξυπηρετούμενη νομισματική πολιτική.
"Οι αποτιμήσεις των μετοχών παραμένουν ελκυστικές. Η άποψη 'στραφείτε στις μετοχές' κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος", καταλήγει ο Doll.

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου