Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Πουλάνε τα ρούχα τους για να πληρώσουν τη ΔΕΗ




«Ελλείψει χρημάτων, στάσις εμπορίου» λέει το παλιό ρητό που βρίσκει εφαρμογή ακόμη και στα παλαιοπωλεία της Θεσσαλονίκης, όπου συρρέουν πλέον όχι υποψήφιοι αγοραστές, αλλά άνθρωποι που επιθυμούν να πουλήσουν πράγματα από το σπίτι τους προκειμένου να πληρώσουν έστω έναν λογαριασμό... της ΔΕΗ!



«Έρχονται γυναίκες μεσοαστές, καλοντυμένες, και προσπαθούν, με πολλή ντροπή, να μας πουλήσουν αντικείμενα που δεν χρησιμοποιούν στο σπίτι τους» αναφέρει στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του Σωματείου Παλαιοπωλών Καταστηματαρχών Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Κοτίδης.


«Μία φορά, μάλιστα, ήρθε μία γυναίκα, με ρώτησε αν αγοράζω ρούχα και μού έδειξε ένα γυναικείο τζιν σε μια σακούλα» προσθέτει, εξηγώντας ότι στην ουσία φέρνουν στην αγορά πράγματα που παλαιότερα μπορεί να πετούσαν.



«Τώρα, όμως, ελέω οικονομικής κρίσης, σκέφτονται ότι αν τα πουλήσουν, κάτι μπορεί να πάρουν, κάποια τρύπα μπορούν να κλείσουν» λέει ο κ.Κοτίδης.


Πολλοί καταστηματάρχες στο Μπιτ Παζάρ, στα παλιατζίδικα της Θεσσαλονίκης, αντιμετωπίζουν καθημερινά πλέον μια πρωτόγνωρη κατάσταση. 'Ανθρωποι που τους γνώριζαν, γείτονες και καθημερινοί επισκέπτες της αγοράς, οι οποίοι έρχονταν για ψώνια ή απλά για βόλτα, προσπαθούν να τους πουλήσουν πράγματα για λίγα ευρώ.


Ακόμη και κάποια ξεχασμένα CD, DVD και είδη οικιακής χρήσης, «επιστρατεύονται» στο κυνήγι του χρήματος, αν και πολλές φορές υπερτιμούν την αξία των πραγμάτων.

Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου