Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Ζητείται... άστεγη για babysitting!


«Παντρεμένο» ζευγάρι ζητάει άστεγη κυρία, μη καπνίζουσα, ως οικιακή βοηθό και εκτελώντας χρέη baby-sitter σε βρέφος. Διατίθεται δικό της δωμάτιο». Τα παραπάνω αναφέρονται σε αγγελία που δημοσιεύτηκε σε τοπική εφημερίδα των Χανίων, στη στήλη....

εύρεσης εργασίας. Το flashnews.gr επικοινώνησε με το τηλέφωνο της αγγελίας και από την άλλη άκρη της γραμμής αποκαλύφτηκε η ιστορία μιας ακόμα οικογένειας που αγωνίζεται καθημερινά να επιβιώσει.

Μια 22χρονη κοπέλα που σε λίγες ημέρες θα φέρει στον κόσμο το μωρό της και ο 30χρονος σύζυγός της, σκέφτηκαν αυτόν τον τρόπο για να μπορέσουν να βρουν «δωρεάν» baby-sitter για το μωρό τους καθώς δεν έχουν χρήματα για να πληρώσουν ούτε για τα στοιχειώδη για το νέο μέλος της οικογένειάς τους.

«Είμαστε πολύ φτωχοί άνθρωποι και δεν έχουμε χρήματα για να πάρουμε κάποια βοήθεια», δήλωσε 22χρονη σημειώνοντας ότι η δουλειά του άντρα της δεν επαρκεί για να καλύψουν τα έξοδά τους και ότι λόγω οικονομικής κρίσης δεν αισιοδοξούν ότι κάτι θα αλλάξει στο μέλλον.

Οι διαστάσεις που έχει πάρει το φαινόμενο των αστέγων και η προβολή του από τις ειδήσεις, τους οδήγησε να καλέσουν στο σπίτι τους έναν άστεγο, με αντάλλαγμα να προσέχει το βρέφος για να μπορεί και η μητέρα να έχει βοήθεια και χρονο να ψάξει για δουλειά.

Μέσα σε 3 μέρες που έχει δημοσιευτεί η αγγελία 8 άτομα, από 30 μέχρι 45 ετών, στην πλειοψηφία τους αλλοδαποί έχουν πάρει τηλέφωνο καθώς και μια 50χρονη Χανιώτισσα που αδυνατεί να πληρώσει το ενοίκιό της και φιλοξενείται από την κόρη της.

Όπως εξηγεί η νεαρή γυναίκα οι άνθρωποι που τηλεφώνησαν μένουν σε σπίτι, αλλά αντιμετωπίζουν το φόβο του να μείνουν άστεγοι καθώς αδυνατούν να πληρώσουν το ενοίκιό τους, ενώ επιθυμούν να μετακομίσουν με τις οικογένειές τους στο δωμάτιο που προσφέρεται.

Κάτι τέτοιο όμως δεν είναι δυνατό γιατί το σπίτι του ζευγαριού είναι μικρό και ακατάλληλο για να φιλοξενήσει μια ακόμα οικογένεια.

1 σχόλιο:

 1. Η « Διαδικασία της Κωνσταντινούπολης » .

  http://1greek.wordpress.com/2012/03/12/%CE%B7-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CF%89%CE%BD%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%8D%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B7%CF%82/


  ΚΑΙ ΕΔΩ .... ΜΕ ΠΙΟ ΚΟΣΜΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  http://logia-tou-aera.blogspot.com/2012/03/blog-post_1532.html


  From HEIL GAP ( or mind the GAP )

  ΑπάντησηΔιαγραφή