Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Προσοχή! Ο ΔΟΛ οπλοφορεί!

Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη

Προσοχή! Ο ΔΟΛ οπλοφορεί! Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη
Πήρα ‘Τα Νέα' του Σαββάτου, έτσι για να ξαλεγράρω λιγάκι, για να βυθιστώ κι εγώ στα νάματα της κυβερνητικής αισιοδοξίας κι αντί για νάματα, είδα να με σημαδεύει κατακούτελα ένα πιστόλι που ξεπρόβαλε από φόντο πιο μαύρο κι από την ψυχή του Πάγκαλου.

- «Τρομοκρατία! Περιμένουν χτύπημα!», ούρλιαζε ο τίτλος δίπλα στο ρεβόλβερ κι ο νους μου πήγε αυτομάτως σε βόμβες, εκρήξεις και μαζικές καταστροφές. Είναι βλέπετε και ο στρατάρχης Βενιζέλος που έσπευσε να κηρύξει πόλεμο στην Συρία, πριν καν τον κηρύξει ο Ομπάμα.
Τα τρεμάμενα χέρια μου με βοήθησαν να φτάσω στην σελίδα 15, όπου διαπίστωσα ότι το αναμενόμενο χτύπημα θα προέλθει τελικώς εκ των έσω.

- «Σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού έχουν τεθεί τις τελευταίες ημέρες οι Αρχές ασφαλείας, έπειτα από πληροφορίες και ενδείξεις για τρομοκρατικό χτύπημα εντός του Σεπτεμβρίου. Ήδη ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας στους χώρους όπου κινούνται τα στελέχη της τρόικας αλλά και έλληνες παράγοντες του οικονομικού τομέα», έλεγε το ρεπορτάζ. Με το που καταλάγιασε το νευρικό σύστημα, ο εγκέφαλός μου άρχισε να κατακλύζεται από ερωτήσεις.

Πώς έμαθαν Τα Νέα ότι οι Αρχές ασφαλείας βρίσκονται σε ύψιστο συναγερμό; Προφανώς τους το είπαν οι Αρχές ασφαλείας. Και γιατί οι Αρχές ασφαλείας διάλεξαν να το πουν στα Νέα και γιατί Τα Νέα αναπαρήγαγαν τις πληροφορίες των Αρχών ασφαλείας, χωρίς να τις διασταυρώσουν, χωρίς να κάνουν ρεπορτάζ και ποιες στο καλό είναι αυτές οι Αρχές ασφαλείας, ονόματα δεν έχουν οι ρημάδες; Σιγά τις ερωτήσεις.

Σιγά μην δίσταζαν Τα Νέα να προαναγγείλουν τρομοκρατικό χτύπημα. Εδώ το μεγάλο αδελφάκι τους, το ΒΗΜΑ, δεν δίστασε πριν από μερικούς μήνες να προαναγγείλει το περίφημο στρατιωτικό πραξικόπημα του Φραγκούλη Φράγκου.

Μην βιάζεστε να κρίνετε. Ο ΔΟΛ δεν έγινε φερέφωνο των μυστικών υπηρεσιών. Ο ΔΟΛ έχει γίνει εδώ και χρόνια φερέφωνο του συστήματος, μέρος του οποίου είναι και οι μυστικές υπηρεσίες. Το κατάπτυστο δημοσίευμα του Σαββάτου ήταν το ψαλίδι με το οποίο το σύστημα έκοψε την κορδέλα εγκαινίων την νέας πολιτικής σαιζόν, που θα είναι κάργα προεκλογική. Είτε γίνουν δύο εκλογές, Ευρωεκλογές και Αυτοδιοικητικές, είτε γίνουν τρεις εκλογές, όπως προέβλεψε ο κ. Ψυχάρης στο κύριο άρθρο του «Βήματος».

Το μερικώς κρυπτογραφημένο μήνυμα του ΔΟΛ είναι σαφές:
Μην αγανακτείτε, μην οργίζεστε, μην φωνάζετε. Παραμείνετε ακίνητοι και σιωπηλοί, ώστε να ακούσουμε τα βήματα των τρομοκρατών που θα πλησιάζουν τους οικονομικούς στόχους.


Μα αν δεν κάνω λάθος, κύριε Σταύρο μου, οι οικονομικοί στόχοι είμαστε εμείς. Ο μπάρμπας μου ο Βρασίδας συγκεκριμένα, που εκεί που έβλεπε ανέμελος τον Σουλειμάν, του ήρθαν τρία χαράτσια, έξι λογαριασμοί και τρεις περικοπές στο δόξα Πατρί. Και μια που είπα Πατρί, κύριε Σταύρο μου, ο Υιός καλά είναι; Έγινε υφυπουργός ή όχι ακόμα;

Την Παρασκευή το βράδυ ο ΔΟΛ απέλυσε 30 εργαζόμενους, ενώ μέχρι το τέλος του 2013 αναμένεται να απολύσει άλλους 120, που θα προστεθούν στους 300 των τελευταίων τριών ετών. Την Παρασκευή το βράδυ ο κ. Ψυχάρης και ο κ. Καρακούσης έβγαλαν το πιστόλι και πυροβόλησαν τους ανθρώπους με τους οποίους μέχρι πριν από λίγες ώρες μοιραζόντουσαν τα ίδια γραφεία.
Το πρωί του Σαββάτου, πήραν την καπνισμένη κάνη του πιστολιού και την έστρεψαν εναντίον μας.


Πηγή: avgi.gr

Πηγή: Προσοχή! Ο ΔΟΛ οπλοφορεί! Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη - RAMNOUSIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου