Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Γιατί ο Άδωνις «αγαπάει» τους διεφθαρμένους γιατρούς;


Πώς λειτουργεί η προπαγάνδα για τη «νομιμοποίηση» της πολιτικής του μνημονίου; Τη Δευτέρα επισφραγίστηκε η αύξηση του εισιτηρίου στα εξωτερικά ιατρεία των δημόσιων νοσοκομείων από 5 σε 25 ευρώ.
Πρόκειται για μία αύξηση της τάξεως του 500%, η οποία επισημοποιήθηκε μετά τη συνάντηση του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, με το κλιμάκιο της τρόικας. Η δικαιολογία του υπουργού βασίστηκε στην κλασική πλέον σεκταριστική πολιτική του διχασμού. Δηλαδή θα πληρώνουν οι έχοντες
περισσότερα για να μπορούν και οι μή έχοντες να απολαμβάνουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Οι δυσθεώρητες αυξήσεις που ανακοινώθηκαν λοιπόν χθες έρχονται ως χαριστική βολή προς τους φορολογούμενους πολίτες, ενώ συγχρόνως τα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν τεράστιες ελλείψεις σε στοιχειώδη υλικά και ιατρικό προσωπικό. Υπενθυμίζεται ότι παρά τις κραυγές απόγνωσης των ανά την Ελλάδα ιατρικών συλλόγων, που ουσιαστικά λένε ότι τα νοσοκομεία θα κλείσουν αν εφαρμοστούν τα μέτρα που έχει δρομολογήσει η ηγεσία του υπουργείου, ο κλάδος της Υγείας αποτελεί τη μεγαλύτερη δεξαμενή για την διαθεσιμότητα μαζί με αυτόν της Παιδείας.
Εντελώς συμπτωματικά λοιπόν χθες ο κ. Γεωργιάδης θυμήθηκε να ενημερώσει τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το συγκεκριμένο ρεπορτάζ για το «πάρτι που συνεχίζεται ακάθεκτο στην Υγεία, καθώς 87 παθολόγοι, καρδιολόγοι και ορθοπαιδικοί του ΕΟΠΠΥ συνταγογραφούσαν μέχρι και σε… νεκρούς.
Για να γίνει ακόμα πιο πειστικός και να προκαλέσει το περί δικαίου αίσθημα και το μένος των πολιτών, ο υπουργός Υγείας έφερε ως παράδειγμα γιατρό που συνταγογράφησε σε έναν μήνα φάρμακα αξίας 400.000 ευρώ. Στόχος της συγκεκριμένης «διαρροής» του κ. Γεωργιάδη δεν ήταν άλλως προφανώς από το να περάσει στα ψιλά η αύξηση στο εισιτήριο στα 25 ευρώ και να «νομιμοποιηθεί» η απόφασή του από το πάρτι διασπάθισης του δημοσίου χρήματος που συντελείται από τους γιατρούς του ΕΟΠΠΥ.
Ουδείς αμφισβητεί ότι υπάρχουν ορισμένοι γιατροί, οι οποίοι έχοντας συμφωνίες κάτω από το τραπέζι με συγκεκριμένες φαρμακευτικές εταιρίες, συνταγογραφούν ανεξέλεγκτα και φεσώνουν τον έλληνα φορολογούμενο εδώ και πολλά χρόνια. Αυτό όμως δεν θα έπρεπε κανονικά να αποτελεί και το στοίχημα του εκάστοτε υπουργού;
Να μπορέσει δηλαδή επιτέλους να αντιμετωπίσει τα νοσηρά αυτά φαινόμενα που γίνονται «πιπίλα» κάθε φορά που θέλουν να περάσουν νέα μέτρα, να εντοπίσει τους επίορκους γιατρούς, να τους εξοστρακίσει από τη δημόσια Υγεία και τέλος να τους κυνηγήσει δικαστικά; Για αυτό το λόγο άλλωστε υπάρχουν στο υπουργείο Υγείας και τα αρμόδια τμήματα, η διεύθυνση Προμηθειών και πολλές ακόμα ελεγκτικές υπηρεσίες.
Αντ” αυτών ο Άδωνις Γεωργιάδης με την κίνησή του αυτή αποδέχεται σχεδόν μοιρολατρικά και στη συνέχεια μάλιστα διατυμπανίζει ευθαρσώς ότι δεν λειτουργούν οι υπηρεσίες που υπάγονται στις αρμοδιότητές του, ότι δεν μπορεί να ελέγξει ποιοι είναι οι υπεύθυνοι που επιτρέπουν τέτοιου είδους δοσοληψίες που ζημιώνουν το Δημόσιο και τέλος, ότι όσο συνεχίζει ο μηχανισμός υπό τις οδηγίες του να αποτυγχάνει, τόσο θα περιορίζεται ο αριθμός των φορολογουμένων πολιτών που θα έχει πρόσβαση στην Υγεία.
Υ.Γ. Πώς θα νομιμοποιούσε άραγε την πολιτική του ο κ. Γεωργιάδης αν δεν υπήρχαν και αυτοί οι διεφθαρμένοι γιατροί;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου