Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

''Να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ για να ανακτήσει τον έλεγχο'' 02/09/13 - 17:48

«Καμία νομισματική ένωση δεν αξίζει τέτοια στέρηση κυριαρχίας», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία»(AfD) Αλεξάντερ Γκάουλαντ, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να αναλάβει την ευθύνη των ελληνικών αποκρατικοποιήσεων εταιρεία στο Λουξεμβούργο.
 
Κάλεσε μάλιστα την Ελλάδα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη, προκειμένου να ανακτήσει τον έλεγχο της μοίρας της και τη Γερμανία να μην συμμετέχει στη στέρηση των δικαιωμάτων ενός ολόκληρου λαού.
 
«Όταν η κατεύθυνση είναι λάθος, ακολουθεί η μια τρέλα την άλλη», δήλωσε ο κ. Γκάουλαντ και εξήγησε ότι η στέρηση της κυριαρχίας της Αθήνας επί της κρατικής περιουσίας της, κάποτε αναφερόταν σε «προτεκτοράτα», για να προσθέσει ότι κάτι τέτοιο δεν είναι πλέον κοινωνικά αποδεκτό.
 
«Επειδή, όμως, όλοι γνωρίζουν ότι η Ελλάδα δεν έχει πιθανότητες να εκπληρώσει τις απαιτήσεις της τρόικας, συζητείται τώρα το πώς μπορεί να αφαιρεθεί από τους Έλληνες και το υπόλοιπο της κυριαρχίας τους», συνεχίζει ο αντιπρόεδρος της AfD, για να τονίσει ότι «καμία νομισματική ένωση δεν αξίζει τέτοια στέρηση» και να ταχθεί υπέρ της αποχώρησης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, «για να ανακτήσει τον έλεγχο της μοίρας της».
 
Αναφερόμενος δε στη στάση του Βερολίνου, τόνισε ότι η Γερμανία «δεν θα πρέπει να συμμετέχει στη στέρηση των δικαιωμάτων ενός ολόκληρου λαού».
 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου