Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Μούσχουρη: Παρεπιπτόντως Ελληνίδα


| Συντάκτης: Αντιγόνη Μιχοπούλου
Η «παλιά» χώρα της «παλιάς» Ελληνίδας κυρίας Μούσχουρη την έχει ντροπιάσει. Και εμείς αναρωτιόμαστε αν εξίσου ντροπιασμένη ένοιωθε όταν κάθε ελληνικό σπίτι είχε ένα δίσκο της ή όταν το Ηρώδειο ξεχείλιζε από κόσμο που πήγαινε να την δοξάσει ή όταν έσταζαν μέλι τα στόματα των «παλιών» συμπατριωτών της για το έργο της. Αλλά μάλλον η μνήμη των παλιών Ελλήνων …έχει παλιώσει και θέλει update.
Ο λόγος για την συνέντευξη που έδωσε η αγαπημένη τραγουδίστρια του Κωνσταντίνου Καραμανλή στη γερμανική «Die Welt» όπου παρουσιάζεται ως μια «Γερμανίδα από την Ελλάδα» ή καλύτερα ακόμα με μια Γερμανίδα που παρεπιπτόντως γεννήθηκε στην Ελλάδα, διότι οι γονείς βρίσκονταν σε διακοπές την ημέρα του τοκετού.
Αναλυτικά η κ. Μουσχούρη στην συνέντευξη υπερασπίστηκε ακόμα και το προκλητικό δημοσίευμα του Focus με την φωτογραφία της Αφροδίτης σε άσεμνη χειρονομία με τα δάχτυλα της.
Διαβάστε τι ακριβώς είπε στο FOCUS:
«Ζω στην Ελβετία, ως Ελληνίδα Ευρωπαία. Έτσι βλέπω και την παλιά πατρίδα μου.
Σήμερα όλοι είναι δυσαρεστημένοι με τους Έλληνες, κάτι που καταλαβαίνω και το θεωρώ σωστό. Οι Γερμανοί και εγώ έχουμε μια ιδιαίτερη σχέση! Με τους Έλληνες είμαι κακιά, κυρίως με τους πολιτικούς. Αυτοί είναι οι υπεύθυνοι για τα προβλήματα.
Οι Έλληνες πρέπει να μάθουν ότι πρέπει κανείς να εξοφλεί τα χρέη του. Τα τελευταία 30 χρόνια, από τότε που μπήκαμε στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα, ζούνε με ένα ψέμα σε μια ψεύτικη ευημερία… Η Ευρώπη έχει δίκιο να είναι εξοργισμένη».
Για το προκλητικό εξώφυλλο του «Focus» η κυρία Μούσχουρη είπε: «Καταλαβαίνω απολύτως την οργή των Γερμανών. Συμφωνώ με τη στάση της Ανγκελα Μέρκελ».
Οσον αφορά στη δυσαρέσκεια των Γερμανών πολιτών τόνισε «Γι’ αυτό το θέμα είμαι πραγματικά πολύ αρνητική. Ντρέπομαι. Αυτό το θεωρώ προδοσία. Η Ελλάδα χρειάζεται βοήθεια, αλλά όχι δωρεάν».
Εμείς αναρωτιόμαστε αν η συνέντευξη γινόταν από ένα ελληνικό περιοδικό την ώρα που η κυρία Μουσχουρη έκανε συναυλίες στην Ελλάδα και όχι στην Γερμανία (όπως πραγματοποιεί αυτή την εποχή) οι θέσεις της θα ήταν οι ίδιες; Θα έλεγε, για παράδειγμα, εμμέσως πλην σαφώς στο ελληνικό κοινό «καλά σας κάνουν οι Γερμανοί είτε με το πρωτοσέλιδα τους, είτε με την δυσφορία τους είτε με τα μέτρα που λαμβάνουν για εσάς»;
Αν η κ. Μουσχουρη έκανε αποχαιρετιστήριες συναυλίες στην Ελλάδα λέγοντας όλα αυτά για την «παλιά» πατρίδα της θα πούλαγε έστω και ένα εισιτήριο ή θα έκανε συναυλίες prive για τους στενούς της φίλους; Εμείς δεν δυσανασχετούμε με τις διαφορετικές απόψεις των ανθρώπων, δυσανασχετούμε με τις απόψεις και τις θέσεις που αλλάζουν λόγω συνθηκών και τοποθεσίας εκτός αν η κ Μουσχούρη πιστεύει πραγματικά όσα λέει και δεν επέλεξε να τα πει στην Ελλάδα αλλά στην Γερμανία. Σε αυτή την περίπτωση κανένα άλλο σχόλιο και συναίσθημα εκτός από την απογοήτευση προς μια καλλιτέχνη που «έγινε» από Έλληνες δημιουργούς και από Έλληνες πολίτες. Ως Έλληνες που ντροπιάζουμε τους «παλιούς» συμπατριώτες μας κρατάμε μόνο μια εικόνα, την ωραία της φωνή στο Ηρώδειο κάτω από την καλοκαιρινή πανσέληνο του ελληνικό ουρανού.
 http://www.koutipandoras.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου