Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

«Σας περιμένει ακόμη πολύς πόνος»

Η Μαρία Φέκτερ προειδοποιεί

Θυσίες χωρίς τέλος - και έλεος - «υπόσχεται στους Έλληνες η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Μαρία Φέκτερ. ΣΕ συνέντευξη που παραχώρησε στο «Βήµα της Κυριακής». η Μ.Φέκτερ, συνδέει την εκταµίευση των δόσεων µε τη συνεπή εκπλήρωση των υποχρεώσεων από την πλευρά της Ελλάδας. Επιµένει στην άποψή της ότι η Ελλάδα µπήκε στο ευρώ µε «πλάγιο τρόπο επειδή τα στατιστικά στοιχεία είχαν παραποιηθεί», αλλά εκτιµά ότι η έξοδος της χώρας µας από την ευρωζώνη τώρα θα δηµιουργούσε «ανεπίλυτα προβλήµατα».

Η υπουργός αφήνει ανοιχτό το ενδεχόµενο αναθεώρησης του προγράµµατος της τρόικας αλλά και της συµφωνίας της 21ης Ιουλίου και απορρίπτει τη λύση του ευρωοµολόγου.

Επισηµαίνει επίσης πως σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του χρέους χρειάζεται µεγαλύτερη ανάµειξη του ιδιωτικού τοµέα µε τέτοιον τρόπο ώστε να µη χαρακτηριστεί πιστωτικό γεγονός. «Εµείς θα βοηθήσουµε την Ελλάδα αλλά η Ελλάδα είναι εκείνη που θα πρέπει να βοηθήσει περισσότερο τον εαυτό της» παρατηρεί.

Τέλος, τάσσεται κατά της της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, προειδοποιώντας ότι μια τέτοια εξέλιξη θα δημιουργούσε τέτοια προβλήματα «που τα σημερινά να φαντάζουν πολύ μικρά μπροστά τους».

1 σχόλιο:

  1. αν ερθεις λιγο ελλαδα να δεις εσενα τι ωραιος πονος σε περιμενει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή