Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Απεργιακό «μπλακάουτ» από τη Δευτέρα


Με την απεργία των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τη Δευτέρα, ξεκινά η εβδομάδα των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, έχουν εξαγγείλει 48ωρη πανεργατική απεργία την Τρίτη 6 και την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου, με αίτημα, όπως αναφέρουν στις αποφάσεις τους, «την ακύρωση όλων των αντεργατικών μέτρων που δεν επιφέρουν κανένα δημοσιονομικό όφελος, εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους και εκτινάσσουν την ανεργία». Στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι του Δημόσιου και του Ιδιωτικού τομέα.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν από τη Δευτέρα, τα δημόσια νοσοκομεία, τα θεραπευτήρια και το ΕΚΑΒ.

Τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια την Τρίτη και την Τετάρτη. Προβλήματα θα υπάρξουν στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, ενώ την Τετάρτη θα παραμείνουν κλειστά και τα φαρμακεία.

Στις κινητοποιήσεις αυτές θα συμμετέχουν και οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες και έμποροι, κλείνοντας για μια ημέρα (την Τρίτη) τα καταστήματά τους σε όλη τη χώρα.

Για την Τρίτη έχουν εξαγγελθεί δύο συλλαλητήρια. Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση στις 11:00 το πρωί στο Πεδίο του Άρεως, ενώ μισή ώρα νωρίτερα, στις 10:30 το πρωί, έχει προγραμματισθεί η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Δυο διαφορετικές συγκεντρώσεις έχουν προγραμματισθεί και για την Τετάρτη. Η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα γίνει στις 5:00 το απόγευμα στο Σύνταγμα και την ίδια ώρα η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Η διήμερη απεργία αναμένεται να «νεκρώσει» τη λειτουργία τραπεζών, βιομηχανιών, βιοτεχνιών, οικοδομών, καταστημάτων, υπουργείων, εφοριών, ΟΤΑ, νοσοκομείων, σχολείων, δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών καθώς και τις μεταφορές.

Μέσα Μεταφοράς

Σοβαρότατα προβλήματα στις μετακινήσεις του θα αντιμετωπίσει από την προσεχή Δευτέρα το επιβατικό κοινό, εξαιτίας των κινητοποιήσεων που αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι εξήγγειλαν επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις σε Μετρό, Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο και Τράμ, από τη Δευτέρα, ημέρα κατάθεσης των μέτρων, που περιλαμβάνουν και διατάξεις για τα εργασιακά.

Παράλληλα, τα σωματεία καλούν τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη το πρωί στο Πεδίον του Άρεως και στην απεργία αλλά και στο συλλαλητήριο της Τετάρτης έξω από τη βουλή, ημέρα ψήφισης των μέτρων.

Ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν οι συρμοί του μετρό και ΗΣΑΠ και την Τρίτη στα πλαίσια της 48ωρης απεργίας που έχει κηρυχθεί για τη Δευτέρα.

Επίσης, τα τρένα του ΟΣΕ και ο προαστιακός θα ακινητοποιηθούν από τα ξημερώματα της Τρίτης, καθώς οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν 48ωρη απεργία.

Επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες ξεκινούν από τη Δευτέρα και οι ιδιοκτήτες ταξί, ενώ για τρεις ώρες θα κλείσει ο ελληνικός εναέριος χώρος, από τις 10 το πρωί έως τη μία το μεσημέρι.

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν και οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), στις 6 και 7 Νοεμβρίου, συμμετέχοντας στην απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξε η ΓΣΕΕ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία την προσεχή Τρίτη (6 Νοεμβρίου) και στάση εργασίας την Τετάρτη (7 Νοεμβρίου), από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

Η ΕΣΕΕ και η ΓΣΕΒΕ συμμετέχουν στις προαναγγελθείσες κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ για τις 6 και 7 Νοεμβρίου, με τις παρακάτω ενέργειες:

- Συγκέντρωση της ΕΣΕΕ από κοινού με τη ΓΣΕΒΕΕ την Τρίτη 6 Νοεμβρίου στην πλατεία Συντάγματος (στοά υπουργείου Οικονομικών), και ώρα 12:00, καθώς και συμμετοχή στο συλλαλητήριο την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου στις 17:00, επίσης στο Σύνταγμα, όπου και στις δύο συγκεντρώσεις καλούνται να δηλώσουν «παρών» οι Εμπορικοί Σύλλογοι τής Αττικής.

Τη συμμετοχή του κλάδου των τραπεζοϋπαλλήλων στην 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ στις 6 και 7 Νοεμβρίου, ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ).

Ο κλάδος των τραπεζοϋπαλλήλων θα συμμετέχει στις αγωνιστικές δράσεις, που αποφάσισε η ΓΣΕΕ και πιο συγκεκριμένα στα εξής:

- Στη 48ωρη γενική απεργία την Τρίτη και Τετάρτη, 6 και 7 Νοέμβρη 2012.

- Στην απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων την Τρίτη 6/11, στις 11:00 στο Πεδίο του Άρεως.

- Στο απεργιακό συλλαλητήριο των συνδικάτων την Τετάρτη 7/11 στις 17:00 στο Σύνταγμα.

Επαναλαμβάνουν τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις, που είχαν αναστείλει και τα μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ), ενόψει της κατάθεσης προς ψήφιση στη Βουλή του νομοσχεδίου, με το οποίο περικόπτονται οι αποδοχές των δικαστικών λειτουργών.

Ειδικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Μελών Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, σε έκτακτη συνεδρίασή του, αποφάσισε την επανάληψη των κινητοποιήσεων το τριήμερο από 5 έως 7 Νοεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου