Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Απολαύστε τα νέα μέτρα…. τα ζητήσατε τα έχετε… τώρα περαστικά σας…

Απολαύστε τα νέα μέτρα…. τα ζητήσατε τα έχετε… τώρα περαστικά σας…


Περαστικά μας και για τα νέα μέτρα τα οποία θα επιφέρουν τέτοια κατάσταση κοινωνικής πτώσης και οικονομικής εξαθλίωσης….και ενώ είναι τραγικά και κανονικά δεν έπρεπε να υπάρχουν ας δούμε όμως ποιοι φταίνε για την ύπαρξη τους…

Ο ελληνικός λαός φυσικά που ψήφισε αυτά τα κόμματα και έδωσε την δυνατότητα να σχηματίσουν κυβέρνηση η οποία ουσιαστικά και μόνο εφαρμόζει το μνημόνιο στην πιο αυστηρή του μορφή.
Ας πρόσεχε αυτός λαός που δεν σκέπτεται, δεν έχει κρίση και φυσικά ποτέ δεν σκέφτηκε το κοινό καλό αλλά μόνο το βόλεμα και την προσωρινή αποκατάσταση του. Τώρα που ετοιμάζεται να ζήσει πραγματικά καταστάσεις δύσκολες είναι άξιος για λύπηση; Αυτό είναι το δύσκολο ερώτημα.

Η πτώση του πνευματικού επιπέδου, του ήθους και της ύπαρξης κάθε αξίας είναι αυτό το οποίο επιφέρει τα δεινά και την επερχόμενη βίωση τραγωδίας… Υπάρχει έλλειμμα όχι μόνο οικονομικό αλλά ηθικό και πνευματικό και αυτό είναι που αν θα επιφέρει τα χειρότερα δεινά θα δημιουργήσει τέτοιες δυναμικές στην κοινωνία που δεν θα είναι σε θέση να λειτουργήσει στοιχειωδώς. Τώρα θα δει το μέγεθος του λάθους που έκανε και δυστυχώς δεν φαίνεται να το αντιλαμβάνεται…

Πληρώστε τώρα φόρους…. ζήστε με την ακρίβεια…. απολαύστε τα χαράτσια… μείνετε άνεργοι…. μην δημιουργήσετε οικογένειες…. φύγετε στο εξωτερικό για να κάνετε τους δούλους… ζήστε το όνειρο σας στην Ελλάδα με μνημόνια… τρόικα… και με όλη αυτή την απαίσια πραγματικότητα…

Αυτοί όμως που δεν είναι συμμέτοχοι σε αυτό το χάλι…. που ζητούσαν κάτι άλλο στην Ελλάδα πραγματικά τι φταίνε να διαβιώνουν σε αυτό το κλίμα….

Το πρόβλημα είναι ένα. Δεν βοηθάει ο Έλληνας τον Έλληνα.

Kάθοδος κοινωνίας…. αυτό συμβαίνει τώρα στην πατρίδα μας την Ελλάδα με όλες αυτές τις συνθήκες που καλείται να αντιμετωπίσει αυτός ο λαός…απίστευτο πρόβλημα ύπαρξης λογικής και δικαιοσύνης μάλλον καλύτερα ανυπαρξίας αυτών.

Η αλήθεια είναι ότι όλα αυτά τα χρόνια μετά την πτώση της χούντας…. εγκαταστάθηκε μια δημοκρατία… που ως συνθήκες διαβίωσης επέφερε τριτοκοσμικές πρακτικές και εφαρμογές χωρίς καμία επαφή με την πραγματική πραγματικότητα. Χώρα χωρίς δικαιοσύνη στο βαθμό που πρέπει να υπάρχει…. χώρα που δεν εξασφάλισε ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης….χώρα που όποιος είναι άξιος και θέλει πραγματικά να εργαστεί αξιοπρεπώς τον πετάνε στα άχρηστα…. χώρα που αποθέωσε την μετριότητα και την ελάχιστη προσπάθεια…. είναι ατέλειωτος ο κατάλογος της απόδειξης πτώσης πολιτισμού…..

Υπεύθυνοι για όλα αυτά τα δεινά είναι μόνο το υπάρχον πολιτικό σύστημα και ο λαός…. το πολιτικό σύστημα αυτό που καταρρέει τώρα με φοβερούς τριγμούς…. και ο λαός που βιώνει τις τραγικές συνέπειες των επιλογών του….

Οι «σωτήρες» που σαν ο από μηχανής θεός δεν πρόκειται να υπάρξουν…. είναι μάταιο να πιστεύει κανείς ότι όλοι οι άλλοι από την καλή τους θέληση θα βοηθήσουν….

Το πρόβλημα είναι ένα. Δεν βοηθάει ο Έλληνας τον Έλληνα. Το αντίθετο συμβαίνει σε άλλα κράτη….

Αυτό θα είναι η αρχή μεγαλύτερων προβλημάτων…



AIΘΑΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου