Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Η φαντασία στην εξουσία


Η φαντασία στην εξουσία
Δεν έχω καμία αμφιβολία πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο νικητής των εκλογών της 17ης Ιουνίου. Τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά. Η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές οφείλεται στο ένστικτο της επιβίωσης που διαθέτει η ελληνική κοινωνία.

Δεν ξέρω ποιοι είναι αυτοί που θα ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ σε αυτές τις εκλογές αλλά αυτό που ξέρω είναι πως είναι τελειωμένοι. Είναι τελειωμένοι σαν άνθρωποι.

Δεν ερωτεύτηκαν ξαφνικά οι Έλληνες τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα. Δεν μπορούν, όμως, να ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ.

Δεν μπορεί μια γυναίκα να ερωτευτεί και να παντρευτεί τον βιαστή της. Ή μάλλον, μπορεί. Αλλά αυτή τη γυναίκα θα την αποκαλούν όλοι «καριόλα». Το χειρότερο είναι πως θα ξέρει και η ίδια ότι είναι καριόλα.

Όποιος Έλληνας διαθέτει έστω και λίγη αξιοπρέπεια δεν πρόκειται να ψηφίσει Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, μετά τη χρεοκοπία και τον εξευτελισμό της χώρας. Είναι σαν να παραδέχεται πως δεν είναι ελεύθερος άνθρωπος. Είναι σαν να παραδέχεται πως είναι δούλος. Ακόμα χειρότερα: σαν να παραδέχεται πως είναι δούλος και το γουστάρει κιόλας.

Τον ΣΥΡΙΖΑ τον σπρώχνει στην εξουσία η ανάγκη των Ελλήνων για αξιοπρέπεια και σεβασμό – όχι τα χρήματα. Αυτό θα πρέπει να το θυμούνται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – αν και δεν θα τους επιτρέψουμε στιγμή να το ξεχάσουν.

Και θα μπορέσει να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Ναι. Ίσως όχι τόσο καλά και πετυχημένα όσο το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία αλλά θα καταφέρει.

Σε κάθε περίπτωση, η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει πραγματικότητα ένα από τα κύρια συνθήματα του γαλλικού Μάη του ’68: «Η φαντασία στην εξουσία».

Βέβαια, θα έρθει η φαντασία στην εξουσία όχι επειδή τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διαθέτουν καμιά αχαλίνωτη φαντασία αλλά επειδή -για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση- θα πρέπει να επιστρατεύσουν όλη τη φαντασία που διαθέτουν.

Μετά από 38 χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, αυτό που θα έχουν να αντιμετωπίσουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ξεπερνάει και την πιο τρελή τους φαντασία.

5 σχόλια:

  1. Μα φυσικά μόνο αν διαθέτεις φαντασία μπορείς να λες τόσες αερολογίες και να τις ονομάζεις πρόγραμμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ. Και βέβαια να βρίσκεις και πρόθυμους να γράφουν όπως παραπάνω λιβανιστήρια. Ενας αναξιοπρεπής κατ' εσένα Ελληνας ενώ εσύ και οι όμοιοί σου είσαστε γεμάτοι αξιοπρέπεια. Τελικά δεν είναι μόνο η Χρυσή Αυγή ρατσιστική υπάρχουν και πολύ χειρότεροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οτι πεις νοικοκυρακο!

      Διαγραφή
    2. ο συριζα και τα λιβανιστήρια πράγματα αντίθετα
      εσάς κυριε εύχομαι το αγιο πνευμα που επικαλείται
      ο κυριος σαμαρας ,να μας φωτίσει...

      Διαγραφή
  2. Δεν αξίζει να ασχολείσαι με την πολιτική αν δεν επιδιώκεις το ανέλπιστο. Η ουτοπία αναμφίβολα δεν έχει τόπο, έχει όμως την τάση να προσεγγίζει το ιδανικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το σάπιο πολιτικό σύστημα που σήμερα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού θέλει ένα μικρό σπρώξιμο για να πέσεικαι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο πολιτικός που μπορεί να το κάνει. Η φαντασία στην εξουσία λοιπόν αγαπητοί "νοικοκυραίοι".

    ΑπάντησηΔιαγραφή