Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Η Ελλάδα θα μπορούσε να οδηγηθεί σε προεπιλογή μέσα σε λίγες ώρες .





From HEIL GAP ( or mind the GAP )

Έτσι , αυτό είναι . Μετά από τρία χρόνια μεγάλης αγωνίας , η Ευρωπαϊκή Ένωση βλέπει την πρώτη της χρεοκοπία και η ειρωνεία είναι ότι , αυτή φαίνεται να τηρείται , σε αντίθεση με την κάθε άλλη της προθεσμία …. μέχρι στιγμής !

Με την Louise Armitstead, 8 Μαρτίου 2012 – 14:18 .
Εάν οι ομολογιούχοι απορρίψουν εξ ολοκλήρου τη συμφωνία του χρέος, θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα
Στις 20:00 GMT …. (22.00 ώρα Ελλάδος) απόψε, οι αρχές θα γνωρίζουν …
(ή θα έχουν μια πολύ καλή ενημέρωση ) … για το πόσοι από τους διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας έχουν αποδεχθεί την προσφορά ανταλλαγής ομολόγων των 206 δισεκατομμυρίων ευρώ .
Πιθανότατα θα χρειαστούν μερικές ημέρες για να βγουν τα αποτελέσματα .

Η Αθήνα έχει θέσει τις αποφάσεις της …. δια μέσου της υποτονικότητας των Βρυξελλών στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων …. αλλά αυτή τη φορά οι αποφάσεις δεν εξαρτώνται από τους πολιτικούς και έτσι λοιπόν θα είναι
σαφέστερα τα πιθανά αποτελέσματα .

1. Ένα θαύμα: το 95 τοις εκατό των ομολογιούχων Ελληνικού δικαίου αποδέχονται τη συμφωνία , επιτρέποντας να προχωρήσει μια καθαρά «εθελοντική» αναδιάρθρωση . Η Αθήνα με απεγνωσμένες προσπάθειες προσπαθεί να εξασφαλίσει μια “εθελοντική” συμφωνία ομολογιούχων – ζωτικής σημασίας για την προστασία των λέξεων και τη φήμη της στις διεθνείς αγορές – αποφεύγοντας και μια επίφοβη “άτακτη” προεπιλογή . Τόσο τα εμπόδια όσο και η συμφωνία (οι πιστωτές καλούνται να ανταλλάξουν τις ομολογίες τους για νέες που αξίζουν περίπου το ένα τρίτο της αξίας τους ) ….. είναι σκληρά.

Το Διεθνές Ινστιτούτο Οικονομικών (IIF), ο φορέας που έχει διαπραγματευθεί με την ελληνική κυβέρνηση για λογαριασμό των ομολογιούχων, ανέφερε ότι τα μέλη του “προτίθενται να συμμετάσχουν” στη συμφωνία. Η ομάδα κυκλοφόρησε πολλά ….. αλλά χθες την Τετάρτη …. τελικά είπαν ότι μιλούν ΜΟΝΟ για ομόλογα” συνολικού ύψους 84 δισ. ευρώ, ή 40,8 τοις εκατό των 206 000 000 000 ευρώ του συνολικού επιλέξιμου χρέους του PSI.
Μια σειρά από διεθνείς τράπεζες έχουν ανακοινώσει την πρόθεσή τους να αποδεχθούν τη συμφωνία . Αλλά ξέρουμε ήδη …. ότι κάποιες την καταψήφισαν .

2. Μια αναγκαστική συμφωνία: ότι δέχονται μεταξύ 66 τοις εκατό και 90 τοις εκατό των ομολογιούχων . Η Αθήνα παίρνει μέτρα και επιβάλλει τη διαπραγμάτευση ΚΑΙ για τους άλλους. Στην Αθήνα, η εθελοντική συμφωνία φαινόταν αδύνατο να επιτευχθεί εβδομάδες πριν. Έτσι, οι πολιτικοί τους τελευταίους μήνες ενέκριναν τις ρήτρες συλλογικής δράσης (CAC) που θα εισάγουν εκ των υστέρων, εάν αυτό είναι απαραίτητο .
Αυτές οι ρήτρες , CACs , επιτρέπουν στην κυβέρνηση να περάσει τη συμφωνία σε όλους τα ομολογιούχους … εάν εγκρίνει τη συμφωνία το 66 τοις εκατό από αυτούς που ψηφίζουν. Έτσι, η συμφωνία θα επιτευχτεί , αλλά αυτή τη φορά το στοιχείο καταναγκασμού δεν θα μπορεί να αγνοηθεί :
Οι οργανισμοί αξιολόγησης έχουν ξεκαθαρίσει και δηλώσαν ότι πράττοντας τοιουτοτρόπως η Ελλάδα … σίγουρα θα προεπιλεγεί .
Το ISDA (International Swaps & Derivatives Association) είναι επίσης πιθανό να συγκληθεί εκ νέου για να αποφασίσουν εάν η ασφάλιση πιστωτικού κινδύνου θα πρέπει να ενεργοποιηθεί. ( τα περίφημα CDS )



3. Armageddon: λιγότερο από 66 τοις εκατό εγκρίνουν , που σημαίνει μια άτακτη προεπιλογή. Εάν οι ομολογιούχοι απορρίψουν τη συμφωνία εξ ολοκλήρου, θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα.

Σε μια έντονα διατυπωμένη δήλωση την Τρίτη, η Ελλάδα είπε ότι” δεν προβλέπει τη διαθεσιμότητα των κεφαλαίων” προς τους κατόχους ομολογιών οι οποίοι αρνούνται να δεχτούν τη συμφωνία.
Σημείωση του HEIL GAP : ΔΗΛΑΔΗ Η ΧΟΝΔΡΟΜΠ@ΛΟΣ Σ@ΡΞ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΔΗΛΩΣΕ ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΗ
Το δε Βερολίνο δήλωσε ότι δεν θα απελευθερώσει των κεφάλαια της διάσωσης 130 000 000 000 ευρώ χωρίς διαπραγμάτευση .
Η Ελλάδα χρειάζεται τα μετρητά για να ξεπληρώσει στις 20 Μαρτίου ένα ομόλογο 14,5 δισεκατομμυρίων ευρώ !

Τι συμβαίνει τότε είναι άγνωστο:
Δεν έχει ξανασυμβεί. Daily Telegraph, Λονδίνο
ΤΕΛΟΣ
- – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - –



Επιβεβαιώνεται επίσης ότι 3 ημέρες πριν από την προθεσμία …. το δικηγορικό γραφείο Bingham McCutchen δήλωσε (την Τρίτη) ότι αντιπροσωπεύει μια ομάδα επενδυτών ελληνικών ομολόγων σε ελβετικά φράγκα που σχεδιάζει να την κρατήσει έξω από την διαδικασία της ανταλλαγής …. καθώς τα ομόλογα αλλοδαπού δίκαιου απαιτούν πλειοψηφία των τριών τετάρτων για να επιβληθούν αλλαγές χωρίς τη θέλησή τους . Αυτό σημαίνει όπως έχουμε ξαναγράψει ( στα hedge funds) το πώς δια της αποχής της …. μια ομάδα επενδυτών θα μπορούσε να εμποδίσει την αναγκαστική ανταλλαγή …. εκτροχιάζοντας τη συναλλαγή !

 

Όλα αυτά φυσικά συμπίπτουν με τις προκλητικές δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος είπε ότι συζήτησε με Βενιζέλο κατά πόσο θα ήταν καλύτερα για τη χώρα μας να εγκαταλείψει το ευρώ .
Μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο της Ιταλίας, ο κ. Σόιμπλε δήλωσε :
“Ίσως θα μπορούσαμε να πούμε ότι ήταν λάθος η απόφαση για την Ελλάδα να συμμετάσχει το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα,” ο κ. Σόιμπλε είπε. «Η Ελλάδα εδώ και καιρό , δεν έχει να προσφέρει ό, τι χρειάζεται για να συμμετάσχει στο κοινό νόμισμα.»



Την προηγούμενη εβδομάδα έγινε μια εξ ισου ύπουλη δήλωση …. Αλλά εδώ στην Ελλάδα ουδείς καταδέχτηκε να την μεταφράσει :
Πρόκειται δια την « δήλωση – παραίνεση » του Γιούνκερ ότι
« υπάρχει ένα σχέδιο Β εάν αποτύχει η ανταλλαγή του ελληνικού χρέους !!!!! »

ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ;
«Έχουμε ένα σχέδιο Β …. αλλά δεν πρόκειται να σας πω τι είναι αυτό » …
Υποθέτω ότι αυτό είναι άλλο ένα παράδειγμα όλης αυτής της «διαφάνειας» που ακούμε καθημερινά για την ΕΕ … χα, χα, χα …
Η μήπως είναι απλώς η « δήλωση-παραίνεση » του Γιούνκερ …. παρέχει στήριξη σε αυτούς τους ομολογιούχους ….. που δεν συμμορφώνονται με την δήλωση της χονδρομπ@λου σ@ρκος …. περί της “πολύ γενναιόδωρης προσφοράς ανταλλαγής” …… ( τα λεγόμενα ομόλογα Pharma – ομολογίες που εκδίδονται σε αλλοδαπό δίκαιο από την ελληνική κυβέρνηση και καταβάλλονται έναντι και σε αντικατάσταση των μετρητών στις ελληνικές φαρμακευτικές εταιρείες) (και τις ομολογίες που εκδίδονται πάλι σε αλλοδαπό δίκαιο , από την υπό πτώχευση επιχείρηση των σιδηροδρόμων της Ελλάδας) ……. και αντί αυτού τους ΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙ …. πως …. δεν πειράζει παιδιά … μην στηρίζεται το PSI ….. ΔΙΟΤΙ …υπάρχει και το σχέδιο Β .



Φυσικά υπάρχει επίσης ένα σχέδιο Γ, Δ, Ε, ΣΤ, ζ , Γ … λ …
Τι στο καλό ; Όλα τα γράμματα της αλφαβήτου θα χρειαστούν για να συνεχιστεί αυτή η φάρσα ;
Χα, χα, χα …

Σύμφωνα με τον Bob Chapman , υπάρχει εδώ και ένα μήνα στην κατοχή δύο τραπεζών της Wall Street , ένα έγγραφο, που περιγράφει τη σκόπιμη προεπιλογή της Ελλάδας …. οπότε συμπεραίνουμε ότι η πτώση στην Ελλάδα ήταν στα σκαριά εδώ και αρκετό καιρό . Η ημερομηνία της 23 του Μαρτίου είναι δήθεν η ημερομηνία για την προεπιλογή. Οι οργανισμοί αξιολόγησης της και το selective default που «μεγαλοπρέπως» έλαβε προ ημερών έπρεπε να είναι το έναυσμα για την προεπιλογή.

Η 23η Μαρτίου είναι Παρασκευή και 24η το Σάββατο ……μπλα… μπλα ….
… ή μήπως ΚΑΙ για αυτό αναβάλλονται οι παρελάσεις ; … μπλα… μπλα ….. οι τραπεζικοί λογαριασμοί …. μπλα.. μπλα.. μπλα … προκειμένου να δεσμευθούν . Αν αυτό είναι αλήθεια … μπλα …μπλα … όλοι οι Έλληνες … μπλα …μπλα πρέπει να ξέρουν τι πρέπει να κάνουν ! Μπλα, μπλα , ΜΠΛΑ !

Η Παγκόσμια κρίση του χρέους !

Η μεγαλύτερη ιδιωτική απάτη της ανθρώπινης ιστορίας !
Ποιοι είναι οι μεγάλοι απατεώνες που γίνονται οι δολοφόνοι του ανθρώπινου είδους; Πώς η οικονομική “ασθένεια” απειλεί τη δημοκρατία και την ελευθερία των ανθρώπων ;
Μπλα , μπλα, μπλα ….



Μόλις οι άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι αν η Ελλάδα μπορεί να εγκαταλείψει το ευρώ, τότε γιατί να μην το εγκαταλείψουν η Πορτογαλία, η Ιρλανδία, η Ισπανία και η Ιταλία … ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ σημείο κατά το οποίο η αξία του ευρώ καταρρέει.

Το ευρώ γίνεται «ρουπία» εν μία νυκτί .
Οι άνθρωποι τείνουν να μην συμπεριφέρονται ορθολογικά, αν δεν αντιληφθούν στα σοβαρά ότι σύντομα τα γεγονότα είναι πιθανό να πάρουν αυτή την τροπή ….

Φυσικά, «επιτρέπουν» στην Ελλάδα να εγκαταλείψει το ευρώ ….
Δεν ξέρω μπορεί και να μην έχει οποιαδήποτε ή να έχει όλες αυτές τις ακούσιες συνέπειες , αλλά αυτό που σίγουρα ξέρω …. Η πολιτικό-banking μαφία στην Ευρώπη δεν θα αφήσει ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία !

Δεν ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι ότι αν η Ελλάδα εγκαταλείψει το ευρώ, η Ευρώπη είναι ^?*@$#*

Και αν η Ελλάδα παραμένει στη ζώνη του ευρώ, η Ευρώπη είναι πάλι ^?*@$#*

Αυτό πάντα συμβαίνει όταν οι πολιτικοί και οι γραφειοκράτες πειστούν ότι τα βασικά οικονομικά μεγέθη δεν έχουν σημασία κατά την οδήγηση μέσω ενός μεγάλου πολιτικού όνειρο (ή εφιάλτης στην περίπτωση της ΕΕ), χωρίς τη δημοκρατική συναίνεση την λαϊκή συναίνεση ….συνειδητοποίηση και κατανόηση.
Οι πολιτικοί …. με λίγα λόγια απλώς φαντασιωθήκαν την ΕΕ για τους δικούς τους σκοπούς .

HEIL GAP ( or mind the GAP )

2 σχόλια:

  1. « ΤΟ PSI ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΕ ΣΕ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΜΕ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ EMEA »

    http://1greek.wordpress.com/2012/03/09/%CF%84%CE%BF-psi-%CE%B5%CE%BE%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CF%87%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CF%83%CE%B5-%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF-%CE%B3%CE%B5%CE%B3%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CF%83/

    http://www.netnewsgr.gr/2012/03/psi-emea.html

    From HEIL GAP ( or mind the GAP )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η « Διαδικασία της Κωνσταντινούπολης » .

    http://1greek.wordpress.com/2012/03/12/%CE%B7-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CF%89%CE%BD%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%8D%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B7%CF%82/


    ΚΑΙ ΕΔΩ .... ΜΕ ΠΙΟ ΚΟΣΜΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

    http://logia-tou-aera.blogspot.com/2012/03/blog-post_1532.html


    From HEIL GAP ( or mind the GAP )

    ΑπάντησηΔιαγραφή