Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

«Όποιος βάλει ανεμογεννήτριες στη Μάνη θα τον παλουκώσουμε πάνω τους»





Οι Μανιάτες δηλώνουν εξοργισμένοι με τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Παπακωνσταντίνου και την πρόθεση του υπουργείου να τοποθετήσει ανεμογεννήτριες στην περιοχή τους, η οποία έχει χαρακτηριστεί περιοχή Natura και Ζώνη Ειδικής Προστασίας.

«Όποιος τολμήσει να βάλει ανεμογεννήτριες στη Μάνη έχει κάνει λάθος. Θα τον παλουκώσουμε πάνω στις ανεμογεννήτριες» δηλώνουν οι ντόπιοι.

Σε πρόσφατη απόφαση του ο κ. Παπακωνσταντίνου δίνει το πράσινο φως για την κατασκευή αιολικών πάρκων στα βουνά της Μάνης αλλά και άλλων προστατευμένων περιοχών, υπό την προϋπόθεση ότι οι ανεμογεννήτριες που θα τοποθετηθούν θα διαθέτουν... ειδικό ραντάρ που θα τις σταματάει όταν πλησιάζει σμήνος πουλιών.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος παρέλαβε μέσα στο 2010 από γραφείο ειδικών, τη μελέτη αξιολόγησης περιοχών Natura και Ειδικής Προστασίας . Το περιεχόμενο της αναφέρει ότι στην οροσειρά του νοτίου Ταϋγέτου εκεί όπου έχει προβλεφθεί από τις ενδιαφερόμενες εταιρίες ενέργειας να εγκατασταθούν έξι συνολικά αιολικά πάρκα. Ωστόσο οι αντιδράσεις από οικολόγους και ντόπιους είναι ήδη πάρα πολλές.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα οι κάτοικοι έχουν ήδη πάρει τα όπλα και απειλούν να μην πατήσει κανείς το πόδι του στη Μάνη. Μάλιστα ο πατήρ Απόστολος ο ιερέας του χωριού Δρύαλος που ζει μαζί με την οικογένεια στο βουνό, στα σημεία όπου έχει προβλεφθεί να τοποθετηθεί αριθμός ανεμογεννητριών. « Εμείς ανεβαίνουμε καθημερινά για να φροντίσουμε τα ζώα μας. Κάθε μέρα διαπιστώνουμε ότι το βουνό γκρεμίζεται από την διάβρωση του εδάφους. Αν ανοίξουν οκτώ μέτρα δρόμο που λένε για να περάσουν τα μηχανήματα τους θα καταστραφούν περισσότερα από 100 μέτρα της πλαγιάς πάνω στη προσπάθεια να γίνει η διάνοιξη. Δεν θα τους αφήσουμε να παίξουν με τις ζωές μας».


iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου