Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Δεν είναι ιστορικό το κτίριο του Mega;


Παρακολουθώντας τον τηλεοπτικό θρήνο για τα «ιστορικά κτίρια» της Αθήνας που κάηκαν ή καψαλίστηκαν, σκεφτόμουν πως τα «ιστορικά κτίρια» είναι τα νέα τζάμια. Τον Δεκέμβριο του 2008, ήταν τα τζάμια των καταστημάτων που συγκινούσαν τα ευαίσθητα τελειωμένα παπαγαλάκια. Σήμερα είναι οι τοίχοι και οι αλουμινόπορτες.
Αυτή η ευαισθησία των ξεπουλημένων τηλεδημοσιογράφων για τα τούβλα, τις πέτρες και τα μπετά –που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την αναισθησία τους για όλα τα υπόλοιπα- έχει μια πολύ λογική εξήγηση.

Είναι προφανές πως οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών και τα τηλεοπτικά παπαγαλάκια έχουν αντιληφθεί πως σύντομα θα γίνει ντου από παντού στα κτίρια των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών και προσπαθούν να προλάβουν τις άσχημες εξελίξεις.
Καταλαβαίνοντας λοιπόν πως οι πολίτες όπου να ‘ναι θα μπουκάρουν, προσπαθούν να τους πείσουν πως τα κτίρια των τηλεοπτικών σταθμών από τα οποία εξαπολύουν καθημερινά τη σιχαμερή προπαγάνδα τους είναι ιστορικά κτίρια οπότε πρέπει να τα σεβαστούν και να μην τα κάψουν• μαζί με αυτούς μέσα.
Δηλαδή, το σκεπτικό είναι: Καλά, εμάς δεν μας σέβεστε. Σεβαστείτε τουλάχιστον τα κτίρια.
Αλίμονο, δεν είναι ιστορικό το κτίριο του Mega; Αυτό και η Ακαδημία Αθηνών.
Όλη αυτή η ξαφνική λύσσα με τα «ιστορικά κτίρια» με κάνει να σκέφτομαι πως, αν οι Δίδυμοι Πύργοι ήταν κτίρια του προπερασμένου αιώνα, οι Αμερικανοί δεν θα έπρεπε να βομβαρδίσουν μόνο το Αφγανιστάν αλλά ολόκληρο τον πλανήτη.

pitsirikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου