Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Όλοι αυτοί, δεν αλλάζουν! Άλλαξε εσύ!


Το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου, εκλέχθηκε λέγοντας ψέματα για “λεφτά που υπήρχαν”, ενώ γνώριζε πολύ καλά την πραγματικότητα. Ο Σαμαράς, για ένα χρονικό διάστημα επιχειρούσε να κοροϊδέψει κι αυτός το λαό, φορώντας το “αντιμνημονιακό” κοστούμι. Βέβαια, όταν τα συμφέροντα των μονοπωλίων, επέβαλαν στο Σαμαρά να βάλει “πλάτη”, αυτός δεν δίστασε να κάνει μια απίστευτη κωλοτούμπα και να ψηφίσει με χέρια και με πόδια το νέο μνημόνιο.

Το θετικό της υπόθεσης είναι πως, ακόμα και οι πιο εθελοτυφλούντες, πλέον έχουν καταλάβει πως όλοι αυτοί δεν αλλάζουν. Η πολιτική τους αποτελείται από ψέματα, που όταν δεν πιάνουν αρχίζουν οι εκβιασμοί, και που αν δεν δώσουν ούτε κι αυτοί καρπούς, παίρνει σειρά η καταστολή και οι προβοκάτσιες σε βάρος του λαϊκού κινήματος.
Όλοι αυτοί, δεν αλλάζουν! Άλλαξε εσύ!
Λύση υπέρ του λαού, δεν μπορεί να δοθεί ούτε από “αριστερή”, ούτε από πασοκική, ούτε από άλλου είδους σοσιαλδημοκρατική (γιατί απ’ ότι φαίνεται πολλοί είναι αυτοί που ετοιμάζονται να θολώσουν τα νερά, και να το παίξουν “σωτήρες” μέσα από άλλους πολιτικούς σχηματισμούς), ούτε από νεοδημοκρατική, ούτε από άλλου είδους δεξιά, διαχείριση του συστήματος της εκμετάλλευσης.
Η μόνη ρεαλιστική λύση που είναι υπέρ του λαού, προϋποθέτει το τσάκισμα των οικονομικών δομών του καπιταλισμού, την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, και την άσκηση της εξουσίας από τον ίδιο το λαό. Μια τέτοια εξουσία, θα μπορέσει να διαγράψει μονομερώς τα χρέη που δημιούργησε η πλουτοκρατία, να αποδεσμεύσει την πατρίδα μας από την λυκοσυμμαχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και να σχεδιάσει την οικονομία σύμφωνα με τις ανάγκες του λαού, καθώς πλέον ο ίδιος ο λαός θα είναι ιδιοκτήτης του πλούτου που θα παράγει.
Αυτή είναι η πρόταση εξουσίας που υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού. Αυτή είναι η πρόταση εξουσίας που η πλουτοκρατία φοβάται όπως “ο διάολος φοβάται το λιβάνι”, και γι’ αυτό επιχειρεί να την παρουσιάσει ως “ουτοπική”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου