Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

"Ασκήσεις αίματος" από την ΕΛ.ΑΣ. το Σαββατοκύριακο;Σε κατάσταση πλήρους συναγερμού βρίσκονται οι αστυνομικές δυνάμεις ολόκληρης της Αττικής ενώ πληθαίνουν οι πληροφορίες ότι εκατοντάδες αστυνομικοί καταφθάνουν από την περιφέρεια για να συνδράμουν τους συναδέλφους τους της Αθήνας στις δύσκολες ώρες που έρχονται.

Όλα τα στοιχεία συνηγορούν στο ότι επικρατεί έντονος προβληματισμός, αμηχανία αλλά και νευρικότητα μεταξύ των επικεφαλής της...
ΕΛ.ΑΣ. για τον τρόπο που θα αντιμετωπιστεί το ποτάμι του εξεγερμένου λαού που από αύριο θα κατακλύσει το κέντρο της Αθήνας.

Οι βάρδιες έχουν κανονιστεί έτσι ώστε τεράστιος αριθμός αστυνομικών να βρίσκεται σε επιφυλακή και επιχειρησιακή ετοιμότητα 24 ώρες το εικοσιτετράωρο. Όμως οι πληροφορίες που έχει στη διάθεσή της η ΕΛ.ΑΣ. και είναι σε θέση να γνωρίζει το diktionews.gr δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές για τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπιστούν οι εξοργισμένοι πολίτες.

Φόβοι για στάση των ΜΑΤ 
Η πρώτη «είδηση» έρχεται από τους βάσιμους φόβους των ανώτατων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. για στάση μεταξύ των ανδρών των ΜΑΤ με τη συμπαράσταση και μεγάλου αριθμού συναδέλφων τους από άλλες υπηρεσίες. Άλλωστε η κινητοποίηση, το πρωί, μελών της Πανελλήνιας Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, κατά τη διάρκεια της οποίας ζητήθηκε να εκδοθεί άμεσα ένταλμα σύλληψης των μελών της τρόικας Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς για εκβίαση της χώρας και για συρρίκνωση του Πολιτεύματος και της εθνικής ανεξαρτησίας της χώρας, είναι ενδεικτική!

Δεν είναι τυχαίο ότι η στελέχωση των διμοιριών των ΜΑΤ έχει στηριχτεί σε... οικογενειακά κριτήρια. Στην πρώτη γραμμή θα βρίσκονται όσοι δεν έχουν οικογένειες στην Αθήνα και έτσι δεν θα μπουν στη λογική ότι ενδεχομένως απέναντί τους να βρίσκεται κάποιος στενός συγγενής τους!

Η δεύτερη «είδηση» έχει να κάνει με τα... ετερόκλητα πλήθη που θα συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις του τριημέρου.
 Μπορεί στο χώρο των «αναρχικών» να υπάρχει σοβαρή κινητοποίηση όμως το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στην... αντίπερα όχθη, της Χρυσής Αυγής. Και όπως γίνεται κατανοητό ο αστυνομικός πονοκέφαλος είναι διπλός. Πώς θα γίνει κατορθωτό να κρατηθούν αυτά τα δύο μπλοκ μακριά το ένα από το άλλο και παράλληλα να μην δημιουργήσουν προβλήματα πέραν των αναμενόμενων.

«Πρόβες» αναρχικών
Στο χώρο των αναρχικών υπάρχουν διαρκείς... πρόβες συγκεντρώσεων και εικονικών οδομαχιών. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι γύρω στις 8 σήμερα το απόγευμα υπήρξε μια πρώτη συγκέντρωση στην εκκλησία της Καπνικαρέας στην οδό Ερμού για να δοκιμαστούν τα αστυνομικά αντανακλαστικά!

Η φράση που ακούστηκε στις πρώτες συγκεντρώσεις της Πέμπτης «Ετούτη η πορεία ήταν η αρχή, έρχεται τριήμερη για την ανατροπή» είναι ενδεικτική του κλίματος που καλλιεργείται στο συγκεκριμένο χώρο.
 http://www.epirus-ellas.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου